Connect with us

Култура

Романът „Три сестри, три кралици“ на Филипа Грегъри вече е и в България

Avatar

Публикувано

на

Най-продаваната авторка на исторически романи в световен мащаб Филипа Грегъри ни повежда на шеметно пътешествие в своята най-нова приказка за кралския двор на Тюдорите, наречена „Три сестри, три кралици” (Изд. Еднорог)

В разкъсвания от амбиция, страх и подозрения кралски двор на Тюдорите властната Маргарет Боуфорт, майка на Хенри VII, определя правилата. Децата растат в сянката на баба си, изгаряща от желание да утвърди новата династия на узурпирания престол.

Маргарет, по-голямата сестра на бъдещия  крал Хенри VIII, възприема съвестно уроците на баба си – никой не може да стои по-високо от Тюдорите, никой не може да бъде по-богат, по-красив, по-смел и по-велик от представителите на тази династия.

В кралския двор Маргарет има две съпернички, две съюзнички, две сестри – родната ѝ сестра, красивата и лекомислена Мери, и снаха ѝ, строгата и набожна Катерина Арагонска. В нелеките си съдби трите момичета са свързани до живот чрез обич и омраза, съперничество и споделена мъка – като три сестри, орисани да станат кралици на Англия, Франция и Шотландия, и да се изправят една срещу друга.

Continue Reading
Advertisement