Connect with us

Lifestyle

chasovnici-bg.com представя новият часовник Casio, модел G-Shock G-Steel GST-B100GC-1A

Avatar

Публикувано

на

Casio 1

снимка: ПР

Серията G-Steel series: Издръжливост до краен предел

G-SHOCK линията, която внесе новата концепция за издръжливост при часовниците започна като безразсъдно предизвикателство към общоприетото разбиране и вярата на разработчика, че е възможно да се конструира часовник, който да не се счупи, дори да бъде изпуснат или ударен. Така през 1981 г. беше създаден Project Team Tough, който да го изгради.

Екипът създаде над 200 прототипа един след друг за период от около две години. Накрая стигнаха до удароустойчива конструкция. Това бележи раждането на технология, която е здрава до основи. Оттогава G-SHOCK продължава своята непрекъсната еволюция в преследване на по-голяма жилавост във всяко отношение – от структура и материали, до функции.

В днешно време страстта на екипа за разработки и постоянните усилия създадоха Triple G Resist, структура със силата да издържи на 3 вида гравитационно ускорение.

Advertisement

Casio 2

снимка: ПР

В стремежа си към използваемост при всякакви обстоятелства, освен това, G-SHOCK реализира инсталирането на Smart Access – система, осигуряваща пъргава, модерна и надеждна работоспособност.

Брандът Casio добавя в G-Shock G-Steel GSTB100GC-1A с огромен 53,8мм корпус от неръждаема стомана с черно йонно покритие. Подобно на много съвременни дизайни на G-Shock, интегрираната форма тук е многоъглова и многолика, доминирана от монолитни предпазители на короната и здрав панел с контрастни винтове. Марката заздравява тази черна площ със златни йонно покрити акценти, внасяйки изискан цвят в короната, тласкачите, винтовете на рамката, лъговете и гърба на корпуса. Тази черна и златна цветова палитра помага да се избегне усещането за прекалена грубост в първоначалния изглед на корпуса, която въпреки това внася безспорен модерен и мъжествен вид. Подобно на всички модели G-Shock, G-Steel GSTB100GC-1A може да се похвали със солидни 200 метра водоустойчивост и почти куршумоустойчива защита.

Циферблатът на Casio G-Shock G-Steel GSTB100GC-1A следва изцяло аналоговия модел, общ за семейството GSTB100, но добавя нов разкош с черния и златния цвят. Тази нова обработка помага да изпъкне специфичния за линията подобен на перка суб циферблат на 9 часа, със сложен резба, подчертаваща златно-йонното покритие. Въпреки че далеч не е минимален, дизайнът на циферблата на GSTB100GC-1A е все пак измамно прост, като текстурираната и многопластова основна повърхност на циферблата крие системата на марката за зареждане със слънчева светлина Tough Solar. Четирите допълнителни суб циферблата разполагат и с изненадващо голямо количество функции, включително 24-часов хронограф, 24-часов таймер за обратно отброяване, вечен календар, функция за световно време и аларма.

Casio захранва G-Shock G-Steel GSTB100GC-1A със своя здрав вътрешно разработен 5513 кварцов механизъм. В допълнение към слънчевото зареждане и множество усложнения на циферблата, Модул 5513 предлага безжично мобилно сдвояване чрез Bluetooth, за да позволи лесен достъп до функционалността и телеметрията на приложението G-Shock Connected. Модулът 5513 предлага и солиден живот на батерията, който продължава до две години след пълно слънчево зареждане. За да стане пълен пакета, Casio съчетава G-Shock G-Steel GSTB100GC-1A с изваяна, силно текстурирана каишка от черна смола. Въпреки че интегрираните каишки от смола са постоянно присъствие при G-Shock, марката придава на това конкретно изпълнение малко по-луксозен външен вид с матова текстура и златна йонно-покрита закопчалка, която се връзва с акцентите върху циферблата и корпуса.

Advertisement

Обединявайки телеметричните функционалности и конструкцията на метални корпуси на по-луксозните модели, все пак G-Shock успява да предложи пълния пакет на достъпна цена а, Casio G-Shock G-Steel GSTB100GC-1A изпъква покривайки всички критерии сред огромното разнообразие от настоящата гама на марката.

Повече: Онлайн магазин за часовници Chasovnici-bg.com

Continue Reading
Advertisement