Connect with us

Култура

Сашо Диков проговори и в книга

Avatar

Публикувано

на

Видният журналист, спортист и телевизионер Сашо Диков проговаря в автобиографичната си книга „Истината боли. Безмилостно за медиите, политиката, спорта и жените” (ИК „Сиела”). В изданието, което е под редакцията на известната журналистка Ирина Вагалинска, Диков споделя не само позициите си за обществено значими събития и личности, но не спестява и някои шокиращи разкрития, до които го е отвела кариерата му на телевизионен водещ.

Популярният с пиперливия си език и безкомпромисни въпроси Сашо Диков проговори и в книга. В „Истината боли. Безмилостно за медиите, политиката, спорта и жените”, Диков разкрива подробности от личния си живот и говори открито за политическите игри и задкулисието в България. Журналистът не премълчава сблъсъците си – във и извън ефир – с влиятелни и обществени фигури като Иван Костов, Цветан Цветанов, Божидар Лукарски , Кеворк Кеворкян, Люба Кулезич и др.

Освен за интервютата и срещите си с известни личности от политическия, спортния и медийния елит на България, в „Истината боли. Безмилостно за медиите, политиката, спорта и жените” Диков споделя как си е навлякъл гнева на самия шеф на ВИС 2 Георги Илиев и разказва без свян подробности за лобитата в БНТ по време на ерата на Иван Славков, за разговорите си зад камера и конфликтите си с добре познати лица от екрана като Азис, Хачо Бояджиев, дори и Симеон Сакскобургготски. Наред с взривоопасни теми като политиката и организираната престъпност и цензурата в медиите, Сашо Диков разкрива и ред подробности от личния си живот – за пробива си в спорта, за учителя си в телевизионния занаят (Кеворк Кеворкян), как го е променила срещата с актрисата (и майка на дъщеря му) Аня Пенчева и др.

В книгата са включени части от интервюта на Диков с Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Росен Плевнелиев, Траян Бъсеску, Стефан Данаилов, Горан Брегович, Алексей Петров, Христо Стоичков и др., както и ексклузивни разговори със Слави Трифонов (от 14 февруари 2016 г.), и с Цветан Василев (от 21 февруари 2016 г.). Не са спестени коментарите на Диков по теми от сериозен политически и обществен характер, като кризата с КТБ, черното тото и допинга в спорта, критиката към съдебната реформа.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement