Connect with us

Култура

Сборникът с разкази „Хора“ от Катерина Хапсали вече в наличност

Avatar

Публикувано

на

Cover 3

Дългоочакваната поява на новата книга на Катерина Хапсали е факт. Авторката на бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“ се завръща със сборника „Хора“, още едно свидетелство за богатството на нейната разказваческа дарба.

Казват, че майсторството на един писател се проявява най-ярко в разказа. Сигурно е така, защото героите на тези истории няма как да не ви пленят. По думите на Николай Милчев, „Хора“ (изд. Колибри, художник: Дамян Дамянов) е странна смесица от реално и фантазно, от баладично и приказно: „Героите ми приличат на шарена сол – направени са от много билки, от дъждове и страдания, от много любов… Разказите на Катерина Хапсали започват непрекъснато и самият им смисъл е в започването – постоянно става нещо ново. И именно това ново те води към края.“

Също толкова красноречива е Весела Люцканова, един от първите читатели на книгата: „Сборникът с разкази „Хора“ направо ме зашемети. Толкова близки усетих героите, че след всеки разказ спирах, за да си поема дъх. За да изляза от неусетното ми вмъкване под кожата на Пламъчето или Агата, да се измъкна от тъмния ъгъл на Ани към светлия Париж, да се отърся от огромната мъка, пътувайки към Маскирания за лек, да се гмурна до Олга или Зисула с копнежа за истинската любов, да нося достойнството на Лудата, да бъда чаровния Дмитри или двете циганки джуджета върху тяхното летящо килимче…“

Катерина Хапсали е разказвач, PR и най-продаваният български автор на издателство „Колибри“. Нейно дело са бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“, а „През девет планини“ е сборник със стихотворения, също пожънал голям успех сред читателите. За романа „Гръцко кафе“ Хапсали печели награда „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 година.

Премиерата на книгата ще се състои на 28 април от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64 в столицата. Със специалното участие на Биляна Петринска и Георги Кадурин!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement