Connect with us

Култура

Световноизестен артист от „Цирк дьо Солей“ открива щанда на ICU на Пролетния панаир на книгата

Avatar

Публикувано

на

Герасим Дишлиев-Геро със специален етюд, посветен на книгите

Световноизвестният мим Герасим Дишлиев ще открие новия щанд на бутиковото издателство ICU по време на Пролетния панаир на книгата. Геро, както го наричат приятелите, ще изиграе пантомимен етюд, подготвен специално за читателите на ICU – за повече настроение и празничност сред книгите. През следващата година пък зрители от цял свят ще гледат Герасим в най-новия спектакъл на „Цирк дьо Солей“.

„ICU е местенце, където да се скриеш. Добре подбрани и чудесно издадени книги, които можеш да си четеш и препрочиташ. Почти винаги имам тяхна книга в куфара си, колкото и далеч да пътувам“, споделя Геро.

Именно неговото представление “Монолог с куфар” дава заглавието на един от бестселърите на ICU – “Куфарът на брат ми: истории за пътя”. В сборника със съставил Невена Дишлиева-Кръстева са включени истории от знакови имена като Георги Господинов, Иво Иванов, Явор Гърдев, Капка Касабова и други.

Книгата е реплика към авторския спектакъл на Герасим, в който той разказва със средствата на пантомимата за пътя си от Свиленград до Париж. С това представление Геро обиколи целия свят, играл го е на 4 континента, в 25 държави, в 67 града и на 12 езика – от Свиленград до Ушуайа.

Advertisement

Герасим е възпитаник на Международната школа по пантомима и мимодрама на Марсел Марсо в Париж, където цяло десетилетие работи като личен педагогически асистент на маестрото и преподавател в школата му. Снима филми, клипове и реклами, участва в театрални и оперни постановки, циркови спектакли, свободни пърформанси. Най-голямото му професионално постижение до момента е поканата за роля в новия спектакъл на „Цирк дьо Солей“, предстоящ през 2020 г.

В своята кариера Герасим си е партнирал със световни имена като Марсел Марсо, Жерар Депардийо, Моника Белучи, Мари Трентиниян, Тиери Лермит и много други.

Издателство ICU е подготвило специален жест към гостите на откриването – всеки, който присъства, ще може да си изтегли ваучер за отстъпка върху всички книги на ICU, като максималната е 50%.

ICU e издателство с фокус върху стойностна съвременна преводна и българска литература. Водещи теми в подбора на книги са домът, мигриращият човек, пътят, личностното израстване, широките хоризонти. ICU означава I SEE YOU – „виждам те такъв, какъвто си, различен от мен, и те уважавам“. Книгите на издателството са високо художествени литературни четива, а авторите са носители на награди и отличия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement