Connect with us

Общество

Световното клубно първенство на живо по БНТ 3

Avatar

Публикувано

на

От 4-ти до 11-ти февруари спортният канал на обществената медия ще излъчва всички мачове от форума в Катар

Световното клубно първенство, което бе отложено заради пандемията с 2 месеца започва в четвъртък, 4-ти февруари. БНТ няма да изневери на традицията и отново ще ви направи преки свидетели на събитието, което трябваше да определи първенеца на планетата още през декември. Всички срещи ще бъдат излъчени на живо по спортния канал на обществената телевизия – БНТ 3. 

Катар е страната, която ще подслони турнира, а седемте мача ще се разпрострат в една седмица – между 4 и 11 февруари. Всеки един от тях ще се изиграе в град Раян. Мачовете са разпределени на два стадиона, които ще приемат и срещи от Световното първенство през 2022 – Ахмед Бин Али Стейдиъм и Еджукейшън Стейдиъм.

Шест отбора ще спорят за титлата. Както винаги, представителите на Европа и Южна Америка са отчетливите фаворити. Тази година „Байерн Мюнхен“ ще защитава честта на Стария континент, а в състава си баварците разполагат с петима футболисти, които вече са вдигали трофея над главите си – Мануел Нойер, Томас Мюлер, Давид Алаба, Жером Боатенг и Хави Мартинес. Спечелилият преди дни „Копа Либертадорес“ тим на „Палмейрас“ е основният конкурент на „Байерн“. По пътя към футболната слава са се устремили още шампионът на Северна Америка – мексиканският „Тигрес“, както и властелинът на Африка – египетският „Ал Ахли“. За футболната екзотика допринасят още корейският „Улсан Хюндай“, както и отбор от страната-домакин – Ал Духаил. По изключение и заради наложени забрани и ограничения за пътувания шампионът на Океания, „Оукланд Сити“, се оттегли доброволно от турнира.

Всички седем срещи ще бъдат излъчени на живо в ефира на БНТ 3. Началото е този четвъртък от 16:00 ч. с мача между „Тигрес“ и „Улсан Хюндай“, а по-късно в същия ден – от 19:30 ч. – започва срещата между „Ал Ахли“ и „Ал Духаил“. Полуфиналните битки са на 7 и 8 февруари, като Байерн Мюнхен ще играе в понеделник – 8 февруари – от 20:00 часа. На 11 февруари ще разберем и името на новия шампион – мачът за третото място ще ни завладее от 17:00 ч., а кулминацията на Световното клубно първенство ще настъпи в 20:00 с финалния мач. Коментатори на мачовете ще бъдат Петър Иванов, Илиян Енев, Бюлент Мюмюнов и Стефан Георгиев, на когото се пада отговорността да бъде със зрителите във финалната среща на 11 февруари 2021 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement