Connect with us

Lifestyle

Седмият национален конкурс за деца „Моето ДЗИ“ стартира с изцяло дигитализирано участие

Avatar

Публикувано

на

Стартира седмото издание на националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“. От тази година инициативата преминава изцяло в дигитална среда на специално изградената за тази цел платформа: mydzi.bg. Материалите ще бъдат качвани директно в сайта на конкурса, което ще спести много време и усилия на децата и техните родители.

Темата на творбите, с които участниците на възраст от 6 до 14 години могат да премерят творчески сили и въображение, е „Не си сам на пътя“. Трите категории за участие са добре познати от изминалите издания на конкурса – „Живописна, графична творба или колаж“, „Компютърна рисунка или мултимедийна презентация“ и „Видеоклип или влог“. Всеки участник има право да представи повече от една творба във всяка категория. Крайният срок за предаване на работите е 31 август 2021 г.

 „Темата на тазгодишния конкурс на ДЗИ отново е провокирана от въпроси, които вълнуват всеки родител – как се държи детето на пътя, докато е участник в движението; как реагира, докато кара любимата си тротинетка, ролери или велосипед. Желанието ни е да провокираме младите творци да представят своята идея за толерантност на пътя, като използват най-удачните според тях изразни средства. Убедени сме, че дигиталният формат на конкурса ще провокира креативността им по-силно от всякога, сега когато дигитализацията навлезе по естествен, но категоричен начин в живота им. Именно това е причината да дадем възможност на младежите да използват най-популярните графични програми, а ние ще очакваме заявките им с голямо нетърпение“, коментира старта на 7-ото издание на конкурса Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Компетентно тричленно жури ще има сложната задача да оцени творбите по няколко критерия – изразителност, оригиналност на идеята, креативност, послание, както и съответствие с поставената тема, а авторите на десетте най-високо оценени творби в категория „Живописна, графична творба или колаж“ ще получат комплект акрилни бои и настолен статив, а първите трима победители от категориите „Компютърна рисунка“ и „Видео“ ще бъдат наградени с графични таблети, оборудвани с 360-градусови камери.

Конкурсът за детска рисунка е част от дългогодишния проект „Моето ДЗИ“, имащ за цел да повиши застрахователната култура на подрастващите, както и знанията им за безопасността на пътя. В изминалите издания повече от 8000 млади художници са взели участие в инициативата.

Повече информация за регламента на конкурса и начина за изпращане на творбите, може да откриете на платформата mydzi.bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement