Connect with us

Телевизия

Секачи на големи дървета по Viasat EXPLORE

Avatar

Публикувано

на

Viasat Explore BIG TIMBER Head

снимка: 2022 Fireworks Media Group

Нова премиера на хоризонта на Viasat Explore12 април, сряда, 22:00 часа: „Секачи на големи дървета“! Поредицата проследява опасната работа на дървосекача и собствени на дъскорезница Кевин Уенстоб. Кевин и неговият екип са готови и на невъзможното, за да запазят семейната дъскорезница, както и начина си на живот.

Този сезон виждаме как Кевин харчи спестените си един милион долара, за да построи огромна нова машина за рязане в дъскорезницата, да разшири дока си на залива Хук и – тъй като смъртоносни вълни и скалисти рифове излагат на риск крехките му лодки – да създаде чисто нова експериментална лодка за събиране на трупи, която да замени „Пауър уейгън“. 

Ето семейството, което движи бизнеса:

Advertisement

Кевин Уенстоб цял живот е бил дървосекач и оператор в дъскорезница. Заедно с неговата спътница в живота – Сара Флеминг, притежават Wenstob Timber Resources. Това е една от последните независими дъскорезници и предприятие за добив на дървесина на о. Ванкувър в Британска Колумбия, Канада; съществува от 25 години.

Кевин влиза в този бизнес още 12-годишен – тогава за пръв път в живота си реже дърва в дъскорезница. Голяма част от успеха на бизнеса на Кевин се дължи именно на уменията на му. Подходът му е да купува старо, счупено оборудване за дърводобив евтино, на аукциони, и след това да го преправя и нагажда за своята работа. В хода на годините това му е спестило машинарии за милиони долари и му е помогнало много да излиза на печалба.

Сара Флеминг е медицински работник с висока квалификация и в продължение на много години работи като медицинска сестра в операционна. Назад във времето, когато стартират собствения си бизнес, Кевин има само един пикап и моторна резачка, така че точно благодарение на кариерата и заплатата на Сара – банките гласуват доверие и инвестират в стартиращото предприятие. В началото Кевин го ръководи сам, но работата става твърде много за един човек. Тогава Сара решава да напусне медицината и се захваща изцяло с дъскорезницата.

Ерик Уенстоб е най-големият син на Кевин и Сара и роден гений на механиката. Влюбен е в това да поправя неща още от тийнейджър, когато си купува стар кросов мотор и заедно с най-добрия си приятел, Колман, го връщат към живота. От тогава не му е минало. Това, което му харесва още повече от поправянето на неща, е да намира уникални решения на трудни проблеми и да изобретява нови машини и нови начини да се правят нещата.

Viasat Explore BIG TIMBER PROMO

снимка: Viasat EXPLORE

Advertisement

След като учи кинезиология в университета, Джак Унстоб се връща в дъскорезницата, за да помага на семейния бизнес. С много приземено мислене и голямо чувство за хумор, Джак се уби бързо в движение, от всичко, което му се наложи – независимо дали е как да шофира камион с голяма проходимост или как се извличат заседнали трупи.

Изправен пред силни снежни бури, опасни дъждове, подобни на мусони, и смъртоносни скалисти брегове, в хода на сезона Кевин и екипът му са принудени да събират трупи далеч нагоре по тихоокеанското крайбрежие до райони, в които никога не са били… дори и да не е сигурено дали всичко това ще си струва.

Viasat Explore ви уверява, че си струва да се гледа – „Секачи на големи дървета“ – всяка сряда от 22:00 часа.

Continue Reading
Advertisement