Connect with us

Lifestyle

Сердика Център дава поле за изява на петима от най-известните български артисти

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

До 23 декември посетителите на Сердика Център ще могат да разгледат петте арт интерпретации на коледни дръвчета и да спечелят много специални подаръци 

Съвременното изкуство: изкуството от „днес“, начин да изразиш себе си, да предадеш послание и да събудиш дискусия по редица теми, касаещи цялото общество. Тази Коледа Сердика Център дава поле за изява на петима от най-популярните български артисти, които представят своя прочит на традиционната коледна елха. Всеки посетител между 1-ви и 23-ти декември може да се докосне до нестандартните творби във „Вълшебната гора на артистите“, както и да опознае по-добре съвременното българско изкуство. Освен че са красиви за снимки, коледните дръвчета носят и специално послание. С тази своя инициатива търговският център цели да превърне коледния шопинг в невероятно изживяване, като създаде специална празнична атмосфера на своите посетители.

Николай Божилов – дизайнерът, който избра България

Носител на „Златна игла“ едва на 21 години, Николай Божилов е и българинът, който стана популярен буквално за една вечер през 2010 г, печелейки отличие за Най-добър дизайнер на бельо в света. Въпреки международния успех, Николай избира да остане в България. Неговата елха „Пискюл“ представя интерпретация на пискюла, чиято история е древна и сакрална и се среща в различни култури. Творбата се извисява на 2,5 метра и е конструирана върху основата на кринолин.

Advertisement

Ирина Томова/ Erka – първата жена със свои скулптори из цяла София

Ирина Томова, позната още като Erka, е артист, чиито бюстове бяха изложени на емблематични места из цяла София с цел да привлече вниманието към значението на жените в обществото. В Сердика Център Ирина представя един контрастен прочит на коледна елха. Разглеждайки в дълбочина човешката същност, нейната творба съчетава по магически начин топлината и студа, доброто и злото. С комбинацията от метал и различни видове осветление, елхата „КУБ“ е единствена по рода си.

Николина Колева и Боряна Стойчева – дамите, които „качиха“ плюшените мечета на сграда 

Мечетата, които наскоро се „покатериха“ по сграда в столицата и завладяха социалните мрежи, са дело на талантливите Николина Колева и Боряна Стойчева. Тази Коледа те пренасят тази харизма и топлота в Сердика Център, като показват своята интерпретация за коледно дръвче „Предай нататък“. Очакванията са и самото то да се превърне в любим инстаграм плюшен герой.

Ясен Згуровски – градска легенда

Advertisement

Диджей, художник, илюстратор – Ясен гордо носи статута на градска легенда със своите чести изяви на сцената на арт културата в София, както и с нестандартните си виждания. Екстравагантен и отстояващ своите идеи и алтер его, той успешно успява да предаде важни послания на ъндърграунд (и не само) аудиторията. Артистът избира именно детските рисунки, за да вдъхнови коледната си елха “All I want for Christmas is you” в търговския център, надявайки се да пресъздаде истинската и по детски чиста магия за празниците.

Наталия Йорданова – между София и Амстердам

Наталия е артистът, който може да се похвали с над 20 участия в изложби, като дори има самостоятелна презентация в Art Rotterdam 2020 г. В нейните творби се преплитат дигитално и физическо, естествени и изкуствени материали, човек и машина. Именно в тази посока е и нейната интерпретация на коледна елха  в Сердика Център, кръстена „Механична флора“

Сердика Център кани своите посетители да разгледат уникалната изложба, която ще бъде разположена на трите етажа на търговския център. Тя е подходяща за всички, включително за най-малките. Създадени специално за Сердика Център, коледните елхи ще допринесат за коледния дух на предстоящите зимни празници. А за да бъде изживяването пълно, търговският център предлага на всички посетители да се включат в коледната им игра, като съберат печати от всички арт елхи в специална за кампанията книжка. С нея те ще участват за страхотни награди, избрани лично от едни от най-обичаните български инфлуенсъри – Славена Вътова, Теа Минкова, Галя Симеонова, Валери Йорданова, Алекс и Влади, Виктория Капитонова. Повече информация за кампанията може да откриете на бюро  Информация (ниво 0), на serdikacenter.bg и във Facebook страницата. Вижте и видеото, с което виртуално ще се пренесете във „Вълшебната гора на артистите“.

Нека празничното пазаруване започне сега. Да бъде Коледа!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement