Connect with us

Култура

„Сестри Палавееви 2” и Алек Попов ви канят на парти

Avatar

Публикувано

на

Сестри Палавееви 2 постер

Любен Дилов -син, Стоян Дойчев, Симеон Лютаков на премиерата на най-забавния партизански роман, който може да прочетете.

Помните ли Кара и Яра – двете близначки, прегърнали партизанската съдба? Двете опасни момичета са отново тук, а световните събития ще трябва да се посместят, за да им отворят място! Чаровните сестри, попаднали във вихъра на Втората световна война, натискат педала докрай в най-лудото приключение на живота си, а полето на бойните действия се разширява чак до  клуб „Терминал 1”(ул. „Ангел Кънчев” 1).

Освободете си датата  16 януари 2018 г., защото най-превежданият български автор Алек Попов и „Сестри Палавееви 2” ви канят на забавно ретро парти – такова, каквото не сте виждали досега, за да да открехнете заедно вратата към чудния свят на романа.

От  19:30 ч.  в столичния клуб „Терминал 1” ще ви посрещнем по униформи заедно с актьорите Стоян Дойчев, който напоследък разби клишетата с друг литературен образ – този на Асенчо в екранизацията на „Възвишение”, и  добре познатия ви от „Седем часа разлика” Симеон Лютаков, а Любен Дилов-син и Алек Попов ще разговарят за смеха като лек от махмурлука на историята, за надмогването на табутата, за свободата да гледаме в миналото отвъд черно-белите клишета.

Най-вкусната част сме запазили за финала, когато с торта ще отбележим завършъка на този интригуващ литературен проект и… по една случайност рождения ден на самия писател! Очаквайте на сцената да се появят  и самите легендарни близначки.

Advertisement

„Сестри Палавееви 2: По пътя към новия свят” или продължението на първия партизански роман на 21 век преплита в себе си мотиви и сюжети в стила на филми като „Гадни копилета“ на Тарантино, „Банани“ на Уди Алън, абсурдните клипове на Монти Пайтън, епичния наратив на Толкин, югославските партизански екшъни и купчините винтидж комикси, за да профучи безкомпромисно през коловозите на историята и да надскочи измамната носталгия по миналото.

Сред страниците на  „Сестри Палавееви 2: По пътя към новия свят” оживяват български комунисти, югославски партизани, банда джуджета, окопали се в старите сребърни мини на крал Стефан Урош, врачката Ганга, заблудени слугинчета, резидент на НКВД… и още куп герои на едно време, в което нищо не е нормално.

Заповядайте! Вход: свободен

Линк към Facebook събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/280414129152452/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement