Connect with us

Литература

„Силата на малките неща“ разкрива огромната мощ на малките стъпки по пътя към щастието

Avatar

Публикувано

на

Silata na malkite neshta snimka

Всеки търси път към щастието, но не всеки успява да открие правилните инструменти, с които да изгради своя душевен мир. Много от нас очакват промяната да дойде от само себе си, но това рядко се случва. В „Силата на малките неща“ психоложките Ейслинг и Триш Ленард-Къртън разкриват тайната на малките усилия като път към голямото щастие. Книгата излиза с логото на издателство „Кръг“, по превода работи Емануил Томов, а красивата корица е дело на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Ключов в „Силата на малките неща“ е методът на двете авторки, който позволява всеки сам да изгради своите индивидуални и постепенни приближаващи ходове към истинското щастие чрез, така наречените 5-минутни откъсквания – ежедневна практика, изискваща минимално време и усилия. Двете специалистки твърдят, че за трайни резултати към реална промяна, много по-ефективно е да правим малки промени всеки ден, вместо да се втурваме към крайната си цел с огромни усилия, които ни гарантират мимолетност на резултата. Психоложките акцентират върху важността на осъзнатостта и самоконтрола – задължителни, за да открием собствените си ценности по пътя към живот, който си струва да се живее.

Книгата е структурирана в четири части, като всяка включва множество примери от клиничната практика на Ейслинг и Триш Ленард-Къртън и най-съвременните психологически изследвания, с които онагледяват процеса към постигането на психическо и емоционално благосъстояние.

Основната идея заложена в „Силата на малките неща“ е, че за да контролирате промяната, трябва да излезете извън зоната си на комфорт, но с малки стъпки – така че да останете в зоната на грижа за себе си. Постепенно и плавно книгата ни учи как да идентифицираме емоциите си и ни предлага различна призма, през която да ги наблюдаваме и осмисляме. Към всичко това двете авторки прибавят и много полезни практически упражнения.

Наблягайки на състраданието към себе си и на действителните, ефективни малки действия „Силата на малките неща“ дава възможност да изградите сами големите промени в живота си, стъпка по стъпка, започвайки от днес.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement