Connect with us

Tехнологии

Силен интерес към лекциите за „Дигиталния свят“ на благотворителна инициатива „Бъдители“

Avatar

Публикувано

на

Явор Панталеев,
Фотограф: Георги Алексиев

Трима специалисти от благотворителна инициатива „Бъдители“ успяха да впечатлят десетките студенти, които се бяха събрали в „СофтУни“, за да чуят лекции на тема „Как да успеем в дигиталния свят“.

„Напълно възможно е работата ви да бъде като хоби. Усещате го, когато сутрин се събудите заредени и искате да давате все повече от себе си. Не всяка работа е такава и за някои от вас ще бъде трудно да я открият, за това не се страхувайте да опитвате нови неща и да откривате своите таланти“, така откри събитието Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“. Тя разказа за мисията на инициативата, която подпомага ученици и студенти в тяхното професионално развитие като представя истории на съвсем реални български успешни личности.

Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика говори на тема „Колко струва труда ни?“, от която студентите научиха повече за това как да оценят труда си, да формират себестойност, да управляват своите приходи и разходи, ценови политики и получиха ценни съвети от практиката, много от които липсват в учебниците.

„Пътят към успеха е свързан със споделяне. Аз съм част от „Бъдители“, защото искам да виждам повече щастливи и удовлетворени от живота си хора, които живеят и работят в България. Тук има много възможности, но се изисква да бъдеш по-гъвкав“, сподели още пред студентите Явор Панталеев.

Биляна Панталеева, Фотограф: Георги Алексиев

За първи път като гост-лектор на „Бъдители“ се изяви популярният психолог Борислава Крендева. Темата й „Новите измерения в комуникацията“ предизвика силен интерес сред аудиторията. Тя разказа за това, колко е важно да открием баланса между онлайн и реалната комуникация, за да не се изгубим във все по-динамичното време, в което живеем.

Advertisement

„Практиката ми показва, че едно от най-трудните неща за хората е това да открият своето призвание. Големият избор днес е една от причините за това. Не всеки от нас има изявени таланти, за това трябва да се стараем да ги откриваме и развиваме. Понякога ако не знаете кои сте и какво искате, върнете се към детството си и ще разберете какво обичате да правите. Когато възрастните хора играят, те са себе си“, така Борислава завърши темата си, която съчета с интересната история на своя живот и пътя към откриването на нейното лично призвание.

фотограф: Георги Алексиев

За първи път гост-лектор на „Бъдители“ беше и Наталия Кирилова – предприемач и мениджър с почти 20-годишен опит, която е собственик и изпълнителен директор агенция за дигитален маркетинг. Наталия даде изключително ценни съвети и насоки на тема „Как да управляваме успешно дигитална агенция?”.

„Използвайте технологиите, но не забравяйте и личния контакт. Изключително важно е да се научите да слушате, да приемате критика и да бъдете откровени с клиентите си – само така ще успеете да се развиете“, посъветва бъдещите предприемачи Наталия Кирилова.

В своята лекция тя сподели още успешни примери от практиката за нещата, които ще помогнат на младите предприемачи да представят по-добри услуги, да имат повече добри клиенти и да живеят по-щастливо.

Студентите не скриха своя интерес към лекциите на тримата Бъдители и останаха след събитието, за да си поговорят лично с тях.

„Изключително полезни съвети получихме днес за всичко от света на дигиталния маркетинг и ценообразуването. Това са неща, които не се откриват в учебниците, а тук в рамките на три часа получихме ценна и систематизирана информация, която със сигурност ще ни послужи“, споделиха Силвия Николова и Тодор Васев.

„Посещавам десетки подобни събития всяка година, платени и безплатни, свързани с онлайн маркетинг, реклама и продажби. При вас формата е добър, защото е в по-разчупена атмосфера и е подплътен от конкретни примери от практиката на лекторите – нещо, което рядко споделят по други семинари“, не скри впечатленията си и Николай Кръстев.

Advertisement

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

 

Continue Reading
Advertisement