Connect with us

Култура

Симеон II гостува във Варна по повод представянето на автобиографичната си книга

Avatar

Публикувано

на

Негово Величество цар Симеон II ще представи автобиографичната си книга „Симеон II. Една необикновена съдба” (ИК „Сиела”) пред варненска публика в края на месеца. Събитието ще се състои в Градска художествена галерия – Варна на 27 октомври, четвъртък, от 18:00 часа, а за изданието ще говори историкът Людмил Станчев.

След София, Париж, Брюксел и Истанбул, Негово Величество Симеон II ще представи автобиографията си „Симеон II. Една необикновена съдба” във Варна. На 27 октомври, четвъртък, в 18:00 часа в Градска художествена галерия – Варна (ул. „Любен Каравелов” 1) жители и гости на морската ни столица ще имат възможността да научат повече за изумителния жизнен път на НВ Симеон II – за детството му, за времето, в което е живял далеч от родината си, но е бил емоционално свързан с нея, и много други.

Изданието разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но едновременно с това и голяма – доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

Книгата „Симеон II. Една необикновена съдба” ще бъде представена в присъствието на Негово Величество цар Симеон II от историка Людмил Станчев.

Continue Reading
Advertisement