Connect with us

Lifestyle

Симона Кръстева и подкастът „ART Детектив“ с номинация на Forbes Bulgaria „30 под 30“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Водещата и автор на подкаста поредицата за култура и изкуство на БНТ „Арт Детектив“, Симона Кръстева, е номинирана в престижната класация на Forbes Bulgaria „30 под 30“, в категория „Култура, изкуство и медии“.

Подкастът „Арт Детектив“ стартира през 2020 г. Всяка седмица Симона Кръстева представя най-важното от света на изкуството в аудио и видео подкаст, дотъпен в официалните онлайн канали на обществената телевизия и в YouTube. В началото на новия програмен сезон, продукцията продължи, включвайки нова образователна поредица в партньорство с Националната художествена галерия. Симона Кръстева е завършила медии и дигитални комуникации в Regents University , има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby’s New York. Има опит в дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи,  участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

Номинацията на Forbes е висока оценка за мен и „Арт Детектив“. Благодарна съм на БНТ, на ръководството и на целия екип, с който реализираме подкаста.  С тяхната вяра и помощ създадохме първия по рода си в България подкаст за култура и изкуство, който толкова бързо достигна до младите хора. За мен е чест, че успяхме да реализираме „Арт Детектив“ именно в каналите на обществената телевизия, защото вярвам, че изкуството е нещо фундаментално за всяко общество. То дава възможност за изразяване, гради връзки, обединява хора с различен произход, образование, социален статус. Изкуството е организъм, който се заражда, еволюира и подобно на всяко живо същество – има нужда да се изразява, да дефинира себе си, да общува с другите форми на изкуство и със своите почитатели. Това е и мисията ми в „Арт Детектив“.“, споделя Симона Кръстева.

„30 под 30“ е най-вдъхновяващият и оптимистичен проект на Forbes. Всяка година селекцията отличава младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро. Селекцията събира на едно място носители на промяна в ceктoри като бизнес, спорт, социално предприемачество, наука, технологии, здравеопазване, култура и медии, които вдъхновяват с примера си, с начина, по който преодоляват трудностите по пътя към успеха, като в същото време въплъщават ценностите на Forbes за предприемачески дух и иновативност. „30 под 30“ е трамплин за развитието на избраните в селекцията – както в България, така и чужбина, а участниците в нея ни помагат да отправим поглед в бъдещето и да видим какво ни очаква.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement