Connect with us

Култура

Скок в Minecraft стратегиите помага на децата да преодоляват кибертормоза

Avatar

Публикувано

на

Minecraft, роман, втора част! Човек като че ли трудно може да си представи тези думи в едно изречение. Само че онези, които вече са прочели „Нашествието на Горната земя” – романа на Марк Чевертън, посветен на Minecraft, знаят, че това е книга колкото за суперпопулярната компютърна игра, толкова и за отношенията между хората. „Битката за Подземията” (ИК „Сиела”) е продължението на „Нашествието…”, в което приключенията на Геймнайт 999 по пътя към семейството му продължават.

Неслучайно думата семейство е ключова в този роман. Създаването на историята тръгва именно от там – от желанието на един баща да направи сина си щастлив. Синът на Чевертън е толкова запален фен на играта Minecraft, че успява да въвлече и скептичния си татко във виртуалните мини. Постепенно двамата започват да създават светове, купуват по-мощни сървъри и тъкмо когато момчето построява своя Minecraft свят, киберврагове го разрушават напълно. Марк Чевертън, осъзнал първото разочарование на сина си от хората, решава да му помогне да преодолее наранената си гордост и написва „Нашествието на Горната земя”. В нея, на достъпен за децата език и с примера на Minecraft стратегиите, авторът говори за човешките отношения, приятелството и умението да губиш.

С втората книга от неофициалната Minecraft история Чевертън продължава с мисията си да общува с децата, правейки ги герои в свят, който те познават от гейминга. В „Битката за Подземията” героят Геймнайт 999 е в плен на мините, но трябва да намери обратен път към семейството си и да спаси сървърите. Като всеки неотъпкан път обаче, този към Подземията го изправя пред неочаквани препятствия като зъл владетел, свирепи чудовища, но и, разбира се, нови приятели и съюзници.

Битките за Подземията” е само привидно базирана на познатата игра. И деца, и родители ще съзрат посланията за смелост и доброта сред приключенията и битките с виртуални злодеи.

Continue Reading
Advertisement