Connect with us

Спорт

СК „Ипон“ събра деца и родители в масова предколедна карате тренировка

Avatar

Публикувано

на

Karate club Ipon Sofia shotokan karate do 10

снимка: ПР

На 16 декември (събота) в Арена Армеец (тренировъчна зала) в София се проведе поредната открита тренировка на спортен клуб „Ипон“ под надслов „Подкрепи детето си със спорт“ и изпит за степени (кю).

В навечерието на коледните и новогодишни празници, към груповото мероприятие се присъединиха повече от 450 души, сред които голяма част от децата на спортния клуб заедно със своите родители. Сред присъстващите бяха и трениьори, както и някои от по-големите практикуващи Шотокан Карате-До. Превърналата се в традиция инициатива, всяка година по това време, е едно незабравимо преживяване, в което подрастващите каратеки получават възможност да потренират със своите близки.

Спортното събитие бе водено от шефът на „Ипон“ и президент на Българска Федерация Шотокан Карате-До – Сенсей Александър Славков /5 Дан/, както и от инструкторите на спортния клуб.

След масовата тренировка няколко от по-опитните каратеки – членове на СК „Ипон“, които също присъстваха на предколедното мероприятие, направиха кумите и ката демонстрации, с които впечатлиха малчуганите и техните родители. По-късно пред всички присъстващи бе проведен и изпит за 9-то и 8-мо кю.

Advertisement

В края на събитието президентът на клуба Александър Славков лично награди преминалите изпита деца, които за старанието си получиха лакомства, календари и балони за спомен от клуб „Ипон“.

Ежегодната открита тренировка по Шотокан Карате-До е част от целенасочената кампания на клуба за развитието на масовия спорт при децата. В тази връзка „Ипон“ е изградил система за целогодишна работа с училища и детски градини в шест столични общини.

През годините СК „Ипон“  е подкрепял или участвал в реализирането на проекти по различни програми като „Нови перспективи чрез спорт” и  ”Здраве за всички” към  министерство на финансите, „Работа с деца с наднормено тегло и гръбначни изкривявания” по програма „Леонардо да Винчи” в гр. Плимут (Великобритания), „Спорт за деца в свободното време”- проект по програма на ММС,  Световната кардиологична кампания „Световен ден на сърцето” организирана от от Дружеството на кардиолозите в България, както и турнир съвместно със Столична община в подкрепа на София-европейска столица на спорта през 2018г.

„За пореден път СК „Ипон“ направи нещо различно и впечатляващо. Като един от най-големите карате клубове в България ние сме инциатори на идеята за такъв тип масова тренировка с родителите на нашите деца каратеки. Всяка година се провеждат няколко такива спортни мероприятия и винаги въвеждаме нещо ново, което да се хареса. За следващите събития плануваме да добавим още нови идеи, с които все по-активно да включим родителите. По този начин ще подчертаем важността на ролята им в развитието на децата, не само като спортисти, но и като граждани, възпитавайки у тях дисциплина и отговорност. Използвам случая да благодаря на всички инструктори за професионалното отношение„ – кометнира Александър Славков.

Continue Reading
Advertisement