Connect with us

Музика

Славин Славчев и група Еридан с общ хард-рок албум

Avatar

Публикувано

на

Eridan Slavin

снимка: PR

Броени седмици преди премиерата на следващия му солов сингъл, продуциран от Вирджиния Рекърдс, Славин Славчев изненадва с още един проект. Изпълнителят записа вокалите за новия хард-рок албум на група ЕРИДАН – „Време разделно“. Проектът включва осем авторски парчета и един инструментал, които ще бъдат представени пред публика на 25 май в столичния клуб „Rock It“ (ул. „Георги Бенковски“ 14) от 20:00 часа. Песните в албума са написани от Иво Икономов и Димо Тодоров. Албумът, продуциран от ЕРИДАН, е записан и мастериран в студио “M&D”.

„Време разделно“ се издава и разпространява от Вирджиния Рекърдс на физически носител (CD) и в дигитална версия във всички легални платформи (iTunes, Spotify, GooglePlay) едновременно за даунлоуд и стрийминг. Албумът е наличен за предварителни поръчки на CD в най-големия музикален онлайн магазин www.musicmall.bg.

„Вярваме, че няма нищо случайно. На финала на X Factor Славин изпълни песен на легендарните Rainbow със самия Joe Lynn Turner, който пък ни избра за група, с която да концертира в България. Още в процеса на работа усещахме, че е време да експериментираме с нов вокал, за да постигнем възможно най-добрия звук в новия ни албум. Нито за миг не сме се колебали, че именно впечатляващият глас и прекрасното сценично присъствие на Славин са това, което ни е нужно. Смея да твърдя, че експериментът е повече от успешен!“, споделя китаристът и един от създателите на ЕРИДАН, Димо Тодоров.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“650″]Eridan_SlavinSlavchev_VremeRazdelno[/media-credit]

Феновете реагираха бурно още при появата на първия тийзър за албума с част от песента „Обречен“ в официалната Фейсбук страница на Славин. Краткото видео беше гледано над 20 хиляди пъти за 2 дни и предизвика вълна от положителни коментари.

Именно благодарение на подкрепата на публиката, Славин е номиниран в категорията „БГ Дебют“ на предстоящите Годишните музикални награди на БГ Радио. Признание за постигнатите успехи през 2015 г. той получава и с наградата „Най-добър нов изпълнител“ и номинацията си за „Най-добър изпълнител от България“ от международните награди DAF BAMA Music Awards, които ще бъдат връчени на артисти от Средиземноморието, Централна Азия, Средния Изток и Източна Европа, в Хамбург, Германия, на 27 август.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement