Connect with us

Музика

След повече от десетилетие СТИНГ е тук с нов рок албум!

Avatar

Публикувано

на

Photo 57th and 300CMYK 2

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music 

Днес музикалното величие Стинг зарадва света с новия си албум „57th & 9th”, който е първият рок проект на изпълнителя след повече от десетилетие. У нас албумът се издава и разпространява от Анимато Мюзик/ Universal Music с медийната подкрепа на БНР и е наличен за поръчки в онлайн магазин MusicMall.bg: http://bit.ly/2bUlKLm.

57th & 9th” представя разнообразието от стилове, характерни за Стинг като изпълнител и автор на музика. За записите по албума Стинг се колаборира с музиканти, с които е работил успешно и преди. На китарата е Dominic Miller, а барабаните са дело на Vinnie Colaiuta с участието на Josh Freese (работил с Nine Inch Nails, Guns n’ Roses). Идеята за албума се ражда импулсивно и с голяма доза вдъхновение музикантите са готови със записите само за няколко седмици.

Случи се много бързо и спонтанно”, коментира изпълнителят. „Идеята ми винаги е била да изненадвам себе си и хората, с които работя … и хората, които слушат моята музика, разбира се.”

Пилотният сингъл от албума е озаглавен „I Can’t Stop Thinking About You”, вторият сингъл е „50,000”, а след него изпълнителят пусна и парчето „Petrol Head”.

Advertisement

57th & 9th” е дело на продуцента Martin Kierszenbaum, а за заглавие на албума е използвано името на ъгъл на улица в Манхатън, от където Стинг минава всеки ден на път за студиото, където са направени записите. Изпълнителят отбелязва, че обединяващата идея около текстовете на песните в албума е идеята за пътуване и движение и продължава: „Тук говорим за търсене и пътуване, за пътя, който те отдалечава от неизвестното”.

Стандартната версия на албума включва 10 песни, делукс изданието е с 3 бонус трака, а изданието Super Deluxe Box Set, освен бонус парчетата, включва и записки на Стинг, ексклузивно интервю на DVD, концертно изпълнение на „Next To You” с The Last Bandoleros (Live at Rockwood Music Hall) и колекционерски снимки.

Continue Reading
Advertisement