Connect with us

Lifestyle

Словакия грабна титлата в най-тежкото Red Bull 400 състезание в Австрия до сега!

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Епична uphill битка се състоя на 10-годишнината на Red Bull 400 в Бишофсхофен, Австрия. Словаците Якуб Шиарник и Кристина Неч Лапинова победиха конкуренцията, като застанаха на чело в надпреварата. За десетата годишнина на Red Bull 400, пистата за ски скокове Paul-Ausserleitner-Schanze в австрийския град Бишофсхофен отново показа своята екстремна страна. Въпреки перфектните условия, хълмът изтиска до краен предел силите на 800 участника от 18 държави в надпреварата за желаната титла на може би най-трудния планински спринт в света.

Състезанието при мъжете беше свирепа битка от началото до края, включващо епично състезание между словака Якуб Шиарник и австриеца Якоб Майер през целия път нагоре по 35-градусовия наклон. Двамата състезатели са участвали в много състезания на Red Bull 400, но никога на толкова малка разлика един от друг.

Майер спечели миналогодишния Red Bull 400 в Бишофсхофен, така че беше фаворит за 2020. Неочаквано, само със секунди разлика, победата отиде при Шиарник, който мина през финалната линия за време от 3мин 22сек.

„Това беше най-трудното ми състезание досега“, каза Шиарник.

„Състезанието отново беше невероятно трудно, така че съм изключително щастлив, че успях да спечеля тук на юбилейното събитие – това означава много за мен!“

Advertisement

Майер трябваше да признае поражението на словашкия състезател с малко под три секунди разлика, като взе сребърния медал за Австрия с време от 3мин 25 сек. Александър Бранднер-Егер отново завърши на трето място както през 2019 г., но този път малко по-бързо, с време от 3мин 27сек.

Екстремният колоездач Майкъл Щрасер също се сблъска за първи път с прословутия спринт на 10-ата годишнина.

„Беше ми ясно, че тук няма да имам какво да покажа на финала. Бих могъл да бягам час с темпото, което задържам тук (5 минути), но определено не дори и с две секунди по-бързо. Но това беше страхотно изживяване за мен “, каза австриецът, доволен от 28-то място на дебюта си в Red Bull 400.

При жените отсъствието на шесткратната победителка в събитието в Бишофсхофен и световната шампионка през 2018 г., Андреа Мейр, означаваше, че първото място чака своя нов завоевател. Тази година короната отиде при Кристина Неч Лапинова от Словакия. 36-годишната триатлонистка доминира в състезанието, завършвайки за впечатляващите 4 мин. 32 сек..

През 2021 победителите от Red Bull Moreni Challenge 2020 – Петър Иванов и Валентина Лилова – ще се състезават в надпреварата Red Bull 400 в Словакия.

Дали е по-трудно да тичаш по Морените или нагоре по писта за ски скоковe ще разберем скоро.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement