Connect with us

Музика

Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

Avatar

Публикувано

на

PIF Band 1

снимка:ПР

Групата пуска и видеото към „Дуел“ – неизлъчван клип с участието на незаменимия Димо Стоянов

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойният диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като „Приказка“, „Невидимо дете“ и „Обещавам“, както и събуждащи усмивката мелодии като „Юли“, „Колело“ и „Вали“. Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя  Монте Мюзик, което дава възможоност на  фенове на групата да станат едни от първите му притежатели. Проектът е подкрепен медийно от Бг Радио и  Z Rock. 

Колекцията CD 1 „Облачно“ и CD 2 „Слънчево“ излиза по-малко от два месеца след като Димо Стоянов изгуби битката с корона вируса.  Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери, на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата.

„Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот.“, споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото й основаване. “Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи „ощастливител“., добавя Иван.

За фен базата на P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.

Advertisement

В двойното CD  с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новия сингъл на бандата „Дуел“. Премиерата на видеото в YouTube е на 12.02. То е заснето преди време, както винаги на принципа „От приятели за приятели“ на групата, и е последното неизлъчвано с участието на незаменимия й фронтмен Димо Стоянов.

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новият албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран.

Continue Reading
Advertisement