Connect with us

Tехнологии

Смартфоните Nokia стават все по-добри. Nokia 8.1 е сред първите смартфони предлагащи Android Q Beta за разработчици

Avatar

Публикувано

на

Nokia 8.1

HMD Global спази обещанието си за актуален софтуер и дава възможност на създателите на мобилни приложения да оптимизират своите приложения преди официалния старт на Android Q

София, 8 май – HMD Global, домът на телефоните Nokia, обяви днес, че Android Q вече е достъпен за разработчиците на мобилни приложения, чрез програмата за ранен достъп за специалисти, на отличеният с награди Nokia 8.1. Тази платформа позволява на разработчиците да изпробват и оптимизират своите приложения към операционната система Android Q. С участието си в предварителната програмата за Android разработчици, телефоните Nokia продължават да доставят най-новите иновации от Google и изпълняват обещанието си, телефоните да бъдат все по-добри с времето.

Програмата Nokia phones developer preview стартира с тестовете на Android 9 Pie на Nokia 7 Plus. През втората си година тя позволява на разработчиците да създават, тестват и усъвършенстват своите приложения за Android и да ги подготвят за сертификация в Play Store, преди представянето на новата версия на Android.

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор в HMD Global, заяви: „Предварителният достъп на разработчици до Android Pie отбеляза голям успех. Десетки хиляди създатели на приложения си сътрудничиха с нас, за да разработят и оптимизират своите продукти към Android Pie, като това гарантира едно безпроблемно преминаване към новата операционна система. С Android Q планираме същото, което направихме с Nokia 7 Plus, като гарантираме на разработчиците ранен предварителен достъп за разработване на приложения.“

“Приносът на нашата Beta labs общност направи възможно телефоните Nokia да са сред първите, които бяха актуализирани до Android 9 Pie. Чрез програмата за предварителен достъп с Nokia 8.1 ще направим възможно нашите телефоните да стават все по-добри във времето и да предлагат най-актуалното софтуерно изживяване. Приоритетът ни е да гарантираме, че нашите фенове ще могат лесно и безпроблемно да преминат към последната версия на Android, на телефон развиваващ се във времето.“

Advertisement

Android Q ще осигурява на потребителите по-голям контрол върху данните им, например когато приложението има достъп до данните за местоположение. Най-новата операционна система Android ще предлага подобрени опции за защита на личните данни, като ограничаване на операциите във фонов режим и допълнителна актуализация за защита на важни данни за идентифициране на устройството.

Потребителите могат да очакват подобрено управление с жестове, което се възползва максимално от широкоформатните дисплеи, както и нова, тъмна графична тема, която е по-приемлива за очите и помага за пестенето на батерията.

Както с Android 9 Pie, така и с Android Q Beta software, създателите на приложение ще имат възможност не само да създават и тестват програмите си, но и да споделят идеи и да си сътрудничат във форума на общността. Вътрешният отдел за разработки на HMD Global ще продължи да предлага обратна връзка и поддръжка на 16 езика. Това ще е интегрирано в самия софтуер. Веднъж изпратени, сигналите за проблеми ще бъдат преглеждани и коригирани възможно най-бързо.

Програмата ще осигури безценна обратна връзка за статистика и анализ на грешките с голям географски обхват и различни междукултурни общности, които ще позволят на Google да подобри финалната версия на операционната система Andoroid Q за крайните потребители.

Ако разполагате с Nokia 8.1, посетете https://www.Nokia.com/phones/en_int/developer/ и се регистрирайте.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement