Connect with us

Кино

„Смело сърце“ ще представя България на наградите на EMPIRE

Avatar

Публикувано

на

Настъпи дългоочакваният момент – големият победител в кино конкурса на Jameson Irish Whiskey и списание EMPIRE, Димитър Костадинов отлетя преди минути за Лондон, където на 29 март ще представи страната ни на най-престижния кино форум, посветен на зрителската оценка. Всяка година милионите читатели на култовото кино списание EMPIRE са отговорни за може би най-важния вот на публиката в света на седмото изкуство. Димитър Костадинов е победителят в конкурса за римейк в 60 секунди, организиран от основния спонсор на церемонията в Лондон – JAMESON IRISH WHISKEY – брандът, който подкрепя киното навсякъде по света. Той влиза в конкурсната програма прекрасно анимиран римейк на култовия и любим на милиони в целия свят филм “Смело сърце”.

Талантливият режисьор е на 27 години . Увлечението му към киното никога не стихва и Димитър събира силен екип, с който реализира своя проект, ставайки петият победител в конкурса в пет годишната му история у нас. Призът бе връчен на специална церемония, в която журито награди 6 заглавия в различни категории. Васил Василев-Зуека, Стефан А. Щерев, Драго Симеонов и Стоян Георгиев имаха нелеката задача да изберат един измежду 17 селектирани филма.

Вижте римейка на „СМЕЛО СЪРЦЕ“ тук:

В Лондон щастливият победител ще премери сили с финалисти от над 20 държави-участници в конкурса, сред които Англия, Чехия, Румъния, Чили, Япония, Гърция, Казахстан и др. С него отпътува и Наталия Петкова, която помага на Димитър за реализацията на късометражната продукция. Двамата ще бъдат гости на бляскавата церемония по връчването на големите награди на списание „EMPIRE” в компанията на звезди от ранга на Ема Томпсън, Гари Олдман, Уилям Дефо, Кевин Спейси, Кийра Найтли и много други.

Advertisement

Jameson Empire Awards 2014
Българските участници ще се завърнат на 30 март. Очаквайте новини около участието им в церемонията и много любопитна информация за срещите им с големите звезди на световното кино. С огромно нетърпение очакваме снимките им с някои от най-популярните актьори на планетата, дело на нашите партньори от Getty Images – официални фотографи на церемонията по връчването на наградите на списание EMPIRE.

Continue Reading
Advertisement