Connect with us

Кино

Снимките на „Господарка на злото“ II са вече в разгара си

Avatar

Публикувано

на

MAL II sop

снимка: ПР

Снимките на втората част на супер успешната продукция на Дисни Господарка на злото са вече в разгара си. Локациите за снимачния процес включват Pinewood Studios и други, специално подбрани, места в Обединеното кралство. Трикратната носителка на наградата „Златен глобус“ Анджелина Джоли (Луди години, Мистър и Мисис Смит, Туристът) и прекрасната Ел Фанинг (Супер 8, Пепеляшка) отново вдъхват живот на Злодеида и принцеса Аврора – два от най-ярките образи както на анимационната класика Спящата красавица, така и на цялата филмова идентичност на Дисни.

Приключенското фентъзи отново ще разтърси публиката с непознатото минало, което се връща, за да разтърси настоящето на героите. Киноиконата Джоли за втори път ще се превъплъти в образа на Злодеида, който самата тя определя като „една от най-трудните роли“ в цялата й кариера, още по време на снимките на първия филм.

Носителката на „Златен глобус“, номинираната за награда „Еми“ и трикратно номинираната за „Оскар“ Мишел Пфайфър (Убийство в Ориент Експрес, Ант-Мен и Осата) се присъединява към актьорския състав като кралица Ингрид. В продукцията ще вземат участие и номинираният за „Златен глобус“ Чиуетел Еджиофор (Доктор Стрейндж, 12 години робство), Ед Скрейн (Дедпул, Игра на тронове) и Робърт Линдзи (Уимбълдън). Към втората част на Господарка на злото се присъединява и Харис Дикинсън (Тъмна дарба, Богатство) в ролята на принц Филип.

Режисьор на филма е Йоахим Рьонинг (Карибски пирати:Отмъщението на Салазар), по сценарий на Линда Уулвърхет (Алиса в страната на чудесата, Красавицата и звяра), Мика Фицърман-Блу и Ноа Харпстър (Transparent). Продуценти на продължението на Господарка на злото са Джо Рот (Алиса в Огледалния свят, Оз: Великият и могъщият, Господарка на злото) и самата Анджелина Джоли.

Advertisement

Актьорите от първия филм, които се завръщат и във втората част са Сам Райли (Гордост и предразсъдъци и зомбита, Контрол) като верния помощник на Злодеида Диавал, номинираната за „Оскар“ Имелда Стонтън (Гордост, филмите за Хари Потър) като орисницата Нотграс, Джуно Темпъл (Въртележка, Изкупление) като орисницата Тисълуит и носителката на наградата на филмовата академия Лесли Манвил (Невидима нишка) като орисницата Флитъл.

Втората част на „Господарка на злото“ продължава да изследва сложните взаимоотношения между Злодеида и бъдещата кралица, които ще създадат нови съюзи, но и ще се сблъскат с нови противници в стремежа си да защитят всички магически същества, които живеят по техните земи. Което обещава историята да бъде наистина вълнуваща.

Премиерата на приключенското фентъзи беше на 30 май 2014 година и буквално взриви световния бокс офис с приходи от над 750 млн. долара. Това беше и най-касовият дебют за Анджелина Джоли с приходи от 170 млн. долара от продажба на билети. В България Господарка на злото постави нов рекорд за Анджелина и се класира на почетното второ място по премиерни приходи за 2014.

Continue Reading
Advertisement