Connect with us

Музика

Сопраното Ина Кънчева & пианистът Людмил Ангелов с нов CD проект: ,„Малка нощна музика (Кабаре и други истории)“

Avatar

Публикувано

на

Световноизвестното българско сопрано Ина Кънчева и виртуозният пианист Людмил Ангелов представят новия си студиен проект, озаглавен „Малка нощна музика (Кабаре и други истории)“. Албумът излиза на 15-ти юни (петък) и става част от каталога на Вирджиния Рекърдс.

Албумът „Малка нощна музика“ е наличен на физически носител в най-големия онлайн магазин musicmall.bg и във всички дигитални платформи за даунлоад и стрийминг.

След успеха на спектакъла „Духът на Дивата“ и концерта с танго песни, Ина Кънчева и Людмил Ангелов продължат да търсят вдъхновение в зоната между операта и популярната музика. Още повече, че двамата споделят обща музикална страст – джаза.

За предстоящия проект, се спират на мюзикъла и започват да изследват различен репертоар, посветен на любовта и някои от най-популярните и обичани кабаретни творби. Месеци наред преслушват произведения от различни композитори като финалната селекция става все по-трудна. И въпреки, че първоначално се спират на творби от Шонберг, Бритън, Пуленк и други европейски композитори, накрая двамата решават да включват в албума предимно репертоар от американски композитори. „Малка нощна музика“ съдържа 22 кабаретни песни от Уилям Болкъм, Курт Вайл, Стивън Зондхайм, Ерик Сати, Самуел Барбър и др.

Имахме желания да включим повече немски композитори, но в процеса на работата преценихме, че не стоят добре заедно в този любовен пъзел. Въпреки това записахме и две песни от кабаретния цикъл на Шонберг, които планираме да изпълняваме на живо при следващи изяви“. – казва Ина Кънчева.

Не беше лесно, защото има огромно количество материал, но ние опитахме да запазим тематична връзка между текстовете и да представим перспективата в развитието на жанра през годините“. – добавя Людмил Ангелов.

Advertisement

Албумът, кръстен на емблематичната творба на Стивън Зондхайм  – „Малка нощна музика“, включва песни освен от самия мюзикъл, така и от „Лудории“ (Зондхайм), „Жена в мрака“ (Вайл), кабаретни песни от Уилям Болкъм и Арнолд Вайнщайн, „Докосване на Венера“ (Вайл) и други.

„Малка нощна музика“ е музикалният салон на двамата музиканти, а тяхната сцена – кабарето, където можеш да седнеш и да мечтаеш. Албумът разкрива вълнуващ музикален свят, донякъде приказен и нереален, театрално пищен, понякога шокиращ, весел или носталгичен.

Ина Кънчева и Людмил Ангелов записват албума в началото на март т.г. в студио в Барселона заедно с известния испански тон-режисьор и продуцент Алберт Мораледа. Към проекта се включват и визуалните артисти Тита Койчева и Виктор Мухтаров, които създават цялата визуална концепция и дизайн.

„Избрахме песни както за парадоксите в живота, така и за ежедневните неща, но пречупени през различен и авантюристичен ъгъл. Кабарето и мюзикълът са като огледало на нашата култура и модерните времена. Те притежават дух на свобода, смела сатира, ирония и провокация. С този проект искаме да ви съблазним, забавляваме и да ви покажем специалните неща за нас“. – пишат артистите в книжката към албума „Малка нощна музика“.

В подкрепа на новия албум, Ина Кънчева и Людмил Ангелов ще открият тазгодишния фестивал Пиано Екстраваганца с концерт – спектакъла „ОГЛЕДАЛО-КАБАРЕ И ДРУГИ ИСТОРИИ“. Събитието ще се състои нa 15 юни, 2018г. (петък) от 19.30 часа във Военния Клуб, а залата ще се потопи в магическата атмосфера на кабарето. В спектакъла „Огледало“ специално участие ще вземе и големият български актьор Ицко Финци, който ще влезе в ролята на традиционния разказвач на истории с цигулка. Изобразителните видения в спектакъла са на художниците Тита Койчева и Виктор Мухтаров.

Advertisement

Билети на касата на КАНТУС ФИРМУС в зала България и онлайн на www.ticketsbg.com

Continue Reading
Advertisement