Connect with us

Култура

София е домакин на първото куиър стендъп комедийно шоу “Смей се с GLAS”

Avatar

Публикувано

на

Queer standup comedy Sofia

София ще бъде домакин на първото по рода си ЛГБТИ стендъп комедийно шоу, в което ще вземат участие популярни представители на общността. Събитието ще се проведе на 13-и юни, понеделник, от 20:00 часа в клуб Carrousel. „Смей се с GLAS” е част от програмата на София Прайд и ще се проведе в подкрепа на Киев Прайд, като част от приходите ще подпомогнат хората в нужда от украинската ЛГБТИ организация.

Организаторите на събитието споделят: „ЛГБТИ общността в България често е обект на насмешки и обиди, но този път смехът ще бъде лечението за всички тях. „Смей се с GLAS” е първото у нас куиър стендъп шоу, което ще представи четирима цветни участници и техните лични истории на 13-и юни. Билети може да намерите в мрежата на Epay Go.“

Галя Петкова, Живко Станев, Петя Савова и Драго Баго са имената и псевдонимите на участниците в събитието. Водеща ще бъде Елза Парини, която е по-позната като първата драг дама на България.

Галя Петкова е сериен предприемач, предимно в развлекателната индустрия и се определя като „естествен ходещ стендъп“. Има две кучета и ръководи култовите столични заведения „65 светулки“ и бар Essence.

Живко Станев е певец, завършил в Лондон. От 17 години се занимава с дублаж на филми.

Advertisement

Петя Савова е легенда в българския графичен дизайн. Над 18 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм. Независимо дали е глобален креативен директор за 27 държави, собственик на рекламна агенция, която работи само с фрийлансъри, креативен директор в една от най-успешните рекламни агенции у нас, дали създава красиви сайтове и апликации, или пък ще фрийланства дизайн на сноубордове или илюстрации през уикендите, тя винаги ще изпъква с оригиналност и стил.

Драго Баго е бракоразводен адвокат от повече от десет години и стотици разводи са минали през ръцете му. Известен е с това, че не си вдига телефона, върши всичко в последния момент, всички се оплакват от него и няма нито едно загубено дело. В свободното си време пее, пише и пътува.

Събитието „Смей се с GLAS” е продуцирано от Оля Малинова в партньорство с фондация GLAS. Режисьор е Стоян Радев.

Continue Reading
Advertisement