Connect with us

Компании

„Спартак С-94“ спечели Купата на Мтел в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

Pobeditelite ot Spartak

Малките футболисти от „Спартак С-94“ спечелиха детския футболен турнир за Купата на Мтел в Пловдив. Отборът завоюва първото място след като в оспорван мач победи с 2:0 връстниците си и фаворити в турнира – „Ботев“. Бронзовите отличия останаха за „Левски“ (Богданица).

Победителите бяха наградени от директора „Корпоративни клиенти“ в Мтел Тони Бояджиев, бившите футболни национали Георги Георгиев и Александър Александров, треньора на Локомотив (Пд) Петър Пашев и генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев.

Общо осем детски отбора до 12-годишна възраст взеха участие в продължилия два дни футболен турнир. Благодарение на генералния спонсор Мтел, всички играчи получиха като подарък пълна футболна екипировка и футболни топки.

По време на церемонията бяха раздадени и 9 индивидуални награди. За най-добър вратар бе отличен Александър Маджаров от „Ботев“ (Пловдив), за най-добър защитник – Кристиян Николов от „Асеновец-2005“ (Асеновград), за най-добър полузащитник – Георги Славчев от „Левски“ (Богданица) и за най-добър нападател – Георги Лазаров от „Ботев“ (Пловдив). Голмайстор на турнира стана Кристиян Кодуков от „Спартак“ (Пловдив) с 4 гола, най-техничен състезател – Христо Христев от „Борислав-2009“ (Първомай), а най-полезен състезател – Кирил Марински от „Евроколеж“ (Пловдив). Призовете за „Играч на турнира“ и за „Най-добър треньор“ отидоха съответно при капитана и при наставника на шампионите от „Спартак“ – Мартин Симеонов и Манол Георгиев.

Състезанието е вторият турнир за Купата на Мтел, като първият се проведе през септември в Бургас. Спонсорираните от компанията спортни събития са част от Националната програма „Децата и футболът”, която е създадена и се реализира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Spartak sreshtu Botev na finala na Kupata na Mtel[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement