Connect with us

Събития

Спектакълът „Бартълби“ на сцената на Топлоцентрала

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Един от най-добрите разкази в световната литература „Бартълби, писарят“ от Хърман Мелвил в театрална постановка на сцената на Топлоцентрала на 26 ноември и 13 декември, 2022 г.

На 26 ноември (събота) и 13 декември (вторник) от 19:30 ч. на сцената на Регионалния център по съвременни изкуства „Топлоцентрала“ ще се играе моноспектакълът „Бартълби“ с участието на актьора Александър Митрев, под режисурата на Марий Росен.

Разказът “Бартълби, писарят” е публикуван за първи път анонимно през 1853 г. в САЩ. Както повечето книги на Мелвил, приживе и тази няма голям успех сред читатели и критическа общност. Години след смъртта му, писателят е припознат като един от класиците на американската литература. Днес,  “Бартълби, писарят”, е придобил култов статут и се смята за един от най-добрите разкази в световната литература.

“Бартълби, писарят” е енигматичен разказ. И ако в първите си прочити полагах усилия да го разгадая, то сега съм по-скромен – формулирам въпроси, а те пък често се припокриват с отговорите.“, казва режисьора Марий Росен.

Advertisement

Ако искате да разбере историята от Уол Стрийт, да се насладите на великолепната игра на актьора Александър Митрев, непременно посетете спектакъла „Бартълби“.

Продуцент на спектакъла: Център за неформално образование и културна дейност “АЛОС”

„БАРТЪЛБИ“  

Превод: Марий Росен и Александър Митрев;

Сценарий и режисура: Марий Росен;

Advertisement

Музика: Милен Апостолов;

Плакат и снимки: Петя Денева

КОГА: 

  • 26 ноември (събота) от 19:30 ч.
  • 13 декември (вторник) от 19:30 ч.

КЪДЕ:

ТОПЛОЦЕНТРАЛА, ул. „Емил Берсински“ 5

Advertisement
Continue Reading
Advertisement