Connect with us

Класическа

Специален концерт Мария Принц с френска музика в Камерна зала България

Avatar

Публикувано

на

Vive la France! – настроението на концерта на 28 януари в Камерна зала България ще разпали отново новогодишните фойерверки с искряща музикална програма, много чар и елегантност. Френските композиторите Франсис Пуленк, Камий Сен Санс и Жан Франсе ще омагьосат с вълшебни тембри и оригинални идеи, поднесени от две млади, талантливи французойки със завидна международна кариера – Селине Моане, солообоист на Staatskapelle Dresden и Софи Дартигалонг, солофаготист на Виенската филхармония. Към тях ще се присъедини кларинетистът от Софийска филхармония Димитър Московски.

Домакин ще е обичаната от българската публика пианистка – Мария Принц, която наскоро слушахме като солист в специалния концерт, посветен на Сър Невил Маринър.
Мария Принц е родена и израснала в семейството на големия български диригент и композитор Константин Илиев. От 1987 г. насам е преподавател в Университета за музика и сценични изкуства във Виена. Води майсторски класове в Залцбург, Япония, САЩ и у нас. Изнася и много самостоятелни концерти на фестивалите в Залцбург, в Сапоро (Pacific Music Festival), Мартенски музикални дни в Русе и работи с именити диригенти Рикардо Мути, Сър Невил Маринър и Сейджи Озава.
Изявите й в „Carnegie Hall“ в Ню Йорк, Queen Elisabeth Hall в Лондон, Musikverein и Konzerthaus във Виена, Bunka Kaikan в Токио са запомнени и дълго аплодирани от почитателите. Повече за самата Мария Принц може да научите от тук.

В програмата на 28 януари от 19:00 ч. очаквайте произведения за обой, кларинет, фагот и пиано в различни комбинации:

ПУЛЕНК Соната за обой и пиано
ФРАНСЕ Дивертименто за обой, кларинет и фагот
ПУЛЕНК Трио за обой, фагот и пиано
СЕН-САНС Соната за фагот и пиано
ФРАНСЕ Трио за обой, фагот и пиано

След концерта всички гости са поканени да споделят компанията на изпълнителите и да обсъдят впечатлението си от музикалната вечер. Билети на Eventim.bg или на касата на зала България.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement