Connect with us

Общество

СПЕЦИАЛНИТЕ СИЛИ: КОЙ СЕ ОСМЕЛЯВА ДА СПЕЧЕЛИ по VIASAT EXPLORE

Avatar

Публикувано

на

снимка: VIASAT EXPLORE

„Специалните сили: Кой се осмелява да спечели“ разкрива трудната и взискателна процедура по приемане на нови кадри. Селекцията за британските Сили за специални операции никога не е бил заснемана, но този формат ще ви отведе по-близо до нея, откогато и да било.

Поредицата ще се излъчва всеки вторник от 22:45 по VIASAT EXPLORE с повторение в неделя от 22:00ч.

Елитна група от бивши войници от Силите за специални операции подлагат 25 физически годни цивилни на необичайна серия от физически и психологически изпитания, заимствани от истинския селекционен процес. Физическите изпитания са само началото – на истински тест се подлага преди всичко характера.

„Искам ли този човек да бъде до мен във военна обстановка?“ е най-важният въпрос на инструкторите.

Advertisement

Кандидатите са откъснати от външния свят и се хранят, спят и тренират заедно. За осем дни са подложени на интензивно психологическо профилиране, липса на сън, тестове за издръжливост и разпити. Защитите им се разпадат, както и презумпциите за това какви качества са нужни, за да бъдеш избран в Силите за специални операции. Интересуват ги не алфа мъжкари – най-бързите или най-силните, а тихи, силни характери, направени от правилния „материал“.

Повечето ще достигнат точката си на пречупване и ще се оттеглят, но кои кандидати ще бъдат малцината, които ще оцелеят докрай?

Ант Мидълтън е Главен обучаващ в хитовото предаване „Специалните сили: Кой се осмелява да спечели“ | SAS : Who Dares Wins. Роден в Портсмут и израснал в провинциална Франция, Ант решава да стане част от въоръжените сили и не спира, докато не постига целта си. Той се присъединява към Special Boat Service (SBS) през 2008 и прекарва четири години там. SBS са морските спец части на Великобритания и са побратими на SAS.

Той е скаут, снайперист, водач. Преди да се присъедини към SBS, Ант служи при кралските морски пехотинци и в 9-ти Парашутен ескадрон на кралските инжинери, което означава, че е постигнал „светото триединство“ на елитните части на Великобритания (P Company, Commando Course, UK Special Forces Selection).

Благодарение на огромния си опит в Специалните сили, Ант има безценни умения за оцеляване и издръжливост. Апетитът му за приключения и екстремни изживявания няма граници и го е отвеждал към някои изумителни предизвителства…

Advertisement

Преди „Специалните сили: Кой се осмелява да спечели“, Ант е прилагал уменията си като лична охрана на някои високопоставени личности, включително правителствени лица и известни знаменитости, работил е и като експерт по сигурността в Южна Африка и в някои други държави за правителства в Западна Африка.

Обучавал е екипи за охрана на държавни глави и е провеждал екстремни корпоративни събития в стил SAS за компании, които са искали да изпитат крайностите на селекционния процес за Специалните сили.

Continue Reading
Advertisement