Connect with us

Музика

Специално издание за Милчо Левиев в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Предаването посветено на един от най-прочутите в света български музиканти ще се излъчи на навръх рождения му ден. Гледайте в  събота в 22:00 ч. 

Тази събота (19 декември), музикалното предаване на БНТ 1 „Моят плейлист“ ще бъде посветено на Милчо Левиев. Той е един от най-прочутите в света музиканти, раждали се някога в България. Надарен е със страхотен талант! И най-важното – успява да отвърже, овладее и наложи този дар – първо у нас, а след това и във възможно най-конкурентната среда на планетата земя – джаз сцената в Америка.

Милчо Левиев е и двете – и композитор, и изпълнител. Свири и работи с други прочути музиканти, създава джаз композиции, но и симфонии и камерна музика. Печели една награда „Грами“ и има една номинация. В годините на комунистическия мрак участва в почти нереалната за онзи момент у нас формация „ДЖАЗ ФОКУС-65“.

Левиев е и диригент на „БИГ БЕНДА“ на Българското радио – до прехвърлянето си в Съединените щати, където започва новият му живот. Наистина работи с най-големите в джаза, а у нас – за няколко поколения – той се превръща в митичния българин избягал и успял в Америка

Advertisement

Слушайте специално издание на „Моят плейлист“ посветено на 83 години от раждането на незабравимия Милчо Левиев – с много специални гости, усмивки и страхотна музика.

Гледайте Моят плейлисттази събота, 19 декември, в 22:00 ч. по БНТ 1.

Continue Reading
Advertisement