Connect with us

Lifestyle

Средно по 23 минути на ден отделя всяка жена за грижа за кожата

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

73% от жените биха искали да прекарват помалко време в разкрасяване и да съкратят рутината си за грижа за кожата. Това показва проучване, проведено сред 2000 души от цял свят от шведската козметична марка FOREO и маркетинговата компания OnePoll. То разкрива още, че всяка дама отделя средно по 23 минути на ден за грижа за кожата си и мечтае за по-бързи и ефективни решения, които да ѝ спестят част от това време и да ѝ осигурят естествен сияен вид. Преместването на личните срещи в онлайн среда (например Zoom) е една от основните причини за тези потребителски нагласи и превръщането на здравата, стегната и сияйна кожа в топ приоритет за жените, които все по-често избягват тежките гримове в домашна обстановка. Доказателство за това е и, че с настъпването на пандемията покупките на козметични продукти за грижа за кожата от жени са се удвоили.

Г рижата за кожата – новият фон дьо тен

Милиони жени по света силно са променили навиците си за грижа за кожата след началото пандемията. Според скорошното проучване на FOREO 6 от 10 респонденти вече смятат, че грижата за кожата е изключително важна и са започнали да търсят продукти и уреди, които подчертават естествената красота. В резултат на това 4 от 10 жени са променили покупките си на козметика през последните месеци и на преден план са най-вече продуктите за грижа за кожата за сметка на гримовете.

По-малко време пред огледалото

Advertisement

59% от жените смятат, че рутинната грижа е станала по-сложна, сравнено с преди 10 години. Днес дамите прекарват средно по 23 минути на ден в процедури за кожата си, но в същото време мечтаят за по-прости, по-бързи и по-ефективни решения. Ето защо не е изненадващо, че три четвърти от жените (73%) заявяват, че биха предпочели да намалят броя на козметичните продукти, които използват, и да ги заменят с многофункционални козметични устройства, които предлагат повече предимства. „Лавината от продукти на различни марки за красота, които заливат спалните, баните и козметичните чантички на клиентите, преживяват трудни времена днес. Тенденциите показват, че жените търсят по-модерни, по-малко на брой и по-малко сложни решения за кожата си“, коментира шведската марка за красота FOREO.

Continue Reading
Advertisement