Connect with us

Lifestyle

Стайлинг съвети от стилистите на Fashion Days за всички

Avatar

Публикувано

на

През септември онлайн магазинът стартира интегрирана кампания, с която представя актуалните колекции за сезон Есен/Зима 2016 и ни провокира да преоткриваме себе си всеки ден. Сега стилистите на Fashion Days споделят своите стайлинг съвети за всеки един от 10-те ключови персонажа в кампанията – Артистът, Звездата, Изкушението, Пътешественикът, Принцесата, Най-добрият приятел, Победителят, Непокорната и Кралицата на нощта. Чрез тях екипът от професионалисти на Fashion Days предлага вдъхновяващи съвети за атрактивен външен вид на хора, идентифициращи себе си с различни типажи или роли.

Бъди звезда

Този сезон водещата линия в стила на работното място се определя от качествените и наистина необходими модели. Облеклото в офиса трябва да излъчва сила и свободен дух, както при жените, така и при мъжете.

За да водите в модното състезание за най-стилен работен гардероб, заложете на разнообразие от топли блузи с поло, прави панталони и прилежно подбрани аксесоари, които лесно бихте могли да носите и извън офиса. Изчистените линии с усещане за елегантнос и и лукс са отправните точки в търсенето на пола, сако, рокля или плетиво.

Излезте от комфортната си зона,  впуснете се във вихъра на актуалните тенденции и не се страхувайте да прибавите и частица спортен дух в иначе строгата работна визия. Дами, помислете за спортно-елегантни връхни дрехи и панталони, а защо не и за някой нов модел кецове, с които да се чувствате свободно и уверено.

Advertisement

За ежедневния стил в офиса мъжете трябва да се ориентират към луксозните модни продукти, които ще им бъдат полезни и след отминаването на сезона. В палитрата при силния пол преобладават приглушените тонове, а  кройките са свободно падащи и семпли. Господата спокойно могат да заложат на универсален модел палто с кройка по тялото, което могат да комбинират, както с меко поло по тялото, така и с обикновена тениска. Що се отнася до обувките, дали ще бъдат такива с връзки, мокасини, маратонки и или по-изтънчените тип brogues, подборът трябва да е безупречен.

fd_star

Бъди пътешественик

Въпреки че летните пътешествия са вече минало-незабравимо за едни, за други пътуванията не спират през цялата година. Редица световни дизайнери решиха да посветят своите колекции именно на този тип пътуващи хора, предлагайки оригинални съчетания между така актуалния и през летния сезон сафари стил и войнишкия евъргрийн.

Най-добрата модна инвестиция за дамите, чиито гардероб се побира предимно в куфара, са онези модели, които удвояват своето предназначение. Фокусирайте се върху дрехи в неутрални цветове или каки нюанси и не забравяйте, че  дори лек детайл в бордо или животински принт би подействал като свежо допълнение към всеки тоалет.  Дизайнерска пелерина или пончо, свободно падаща риза,  разкроена пола, велурени ботуши и удобни панталони са първи приятели на работещите в движение жени. Независимо от дестинацията, най-отгоре в списъка ви винаги трябва да бъдат поне един чифт шал и шапка –  повярвайте ни, понякога те наистина правят чудеса.

Когато се  подготвят за перфектното пътуване, господата са наясно, че винаги могат да разчитат на памучна блуза, карго панталон или плътен плетен пуловер. Чифт велурени боти или пък ултра удобни кецове са още две задължителни придобивки за мъжкия багаж. Може да подобрите визията си с панталони тип чино, мъжка риза или лека блуза и дъждобран в нюанси на синьо, бордо, бежево и зелено.

Advertisement

fd_travelers

Бъди непокорен

„Време е за революция“ – това е посланието на най-новата тенденция в модния свят в момента. За да  се впишете в актуалния тренд, се нуждаете от голяма доза улично вдъхновение и лека нотка женственост. Придържането към този нов моден стил е лесна задача, ако комбинирате крайностите по правилния начин. Огледайте се за някоя кокетна плисирана пола, късо пухено яке или  плетена оувърсайз жилетка, с които да обновите гардероба си.

Очакването на неочакваното е това, което издига този стил от скучната практичност до разкошния лукс. Силно изразеният контраст е онова, което най-пълно отличава бунтовникът от останалите. Мъжете много лесно биха могли да следват новата модна формула, като добавят към луксозните си спортни находки и някои по-изтънчени и елегантни модели дрехи и аксесоари. Нетипични комбинации като кашмирен пуловер и спортен широк панталон действително работят за господата. Отпуснете се и посрещнете бунтовника в себе си!

fd_artist

Бъди победител

Белязано от ярки цветове и вдъхновено от уличната мода, спортното облекло през новия сезон отговаря на най-високите изисквания и подхожда перфектно на всеки тип тренировка.
В гардероба на всяка една съвременна жена трябва да се намират поне един брой спортен сутиен и подходящи за случая клин и обувки. Имайте предвид функционалността на изработката и стилното излъчване на моделите, докато търсите най-подходящите за вас. Препоръчително е да инвестирате в леки и разтегателни модели, изработени от материи, които позволяват на кожата ви да диша свободно. Избирайте спортно облекло, което ще бъде подходящо, както за салона, така и за открити тренировки.

Advertisement

Разковничето за мъжете, които активно поддържат спортна форма, този сезон се крие в търсенето на абсолютното удобство, което със сигурност ще доведе до още по-впечатляващи резултати. Добавете към спортния си репертоар чифт ултра комфортни обувки, спортен панталон, памучна тениска и подходяща раница, в която да съхраните всичко изброено.

И в никакъв случай не забравяйте за суитчъра – една от най-обсъжданите дрехи за сезона. Поради огромното влияние на уличния стил този тип връхна дреха е в центъра на вниманието в колекциите на всички големи имена в модата. Класическият модел суичър  е задължителен, като неговото предназначение далеч надхвърля пределите на фитнес залата. Под зимното палто или с дънки – той е винаги добра идея!

Бъди царица на нощта

За сезон Есен/Зима 2016 световните дизайнери искат да се убедят, че всички очи са вперени във вас. От неповторим тоалет за излизане с приятели до изтънчена изчистена визия за вечерно събитие – стилът за специални поводи никога не е бил по-впечатляващ!

За неповторимият стил не е важно единствено какво носите, а как го носите. Помислете за това, когато планирате на какви модели рокля, блуза или панталони да се спрете. Не забравяйте, че кройката трябва е изрядна и просто поразителна. Вдигнете рязко нивото на вашия вечерен тоалет, като добавите богати акценти от кадифе и пайети. Ако непременно целите мигновен впечатляващ ефект, допълнете визията си с чифт обувки с тънък висок ток и малка чанта, която да сложите на рамо или кокетно да пъхнете под мишница.

Advertisement

Нито един мъжки гардероб не може да се нарече пълен, ако не съдържа поне един първокласен костюм, стилен блейзър и официална риза – всички с перфектна кройка, подчертаваща най-добрите ви качества. Бляскавият тоалет заслужава и  най-добрите аксесоари. Стремете се да съчетавате вратовръзката с колана, като не пропускате и класическите официални обувки.

fd_qeen

Бъди изкушение

Често последно добавените щрихи към тоалета са онова, което най-силно грабва вниманието. От ежедневната изисканост до вечерния блясък – аксесоарите винаги трябва да отговарят на мечтаната визия, която сте си поставили за цел да постигнете. Обувките при жените са удобни, но съблазнителни, докато чантите са лъскави и с геометрични елементи. През идния сезон блясъкът е на абсолютна почит, така че правилата са прости –масивно бижу или сияен клъч са това, от което се нуждаете, за да заблестите в нощта.

Що се отнася до мъжете, те трябва да заложат на изключително  прецизно изработени модели с фин дизайн, дори само за да  докажат, че големите резултати се крият в малки опаковки.

За да изглеждат на място през цялата вечер, джентълмените трябва да търсят ярко изразени форми при облеклото и непременно висококачествена ръчна изработка при избора на обувки. Винаги си повтаряйте, че детайлите имат значение, избирайте ги внимателно и  със сигурност ще получите желания ефект. А за през деня, просто разнообразете гардероба си с още класически модели шалове, ръкавици и луксозни портфейли и започнете маратона на комбинациите.

Advertisement

fd_tempatation

Continue Reading
Advertisement