Connect with us

Кино

Станислава Айви с тийзър на нов късометражен филм за изолацията и виртуалната комуникация

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

„ЕХО“ излиза премиерно на 5 март със свободен достъп в YouTube

Едно от ключовите лица у нас, отразяващи света на киното, Станислава Айви се готви за премиера на новия си късометражен филм. След дебютния си „Знам какво направи“ тя отново влиза в ролята на режисьор. „ЕХО“ проследява историята на смел разследващ журналист, който се опитва да достигне до отговори на неудобните въпроси. Търсенията му се развиват на фона на глобална пандемия, която го поставя в ситуация на дълбока изолация и го принуждава да общува с външния свят единствено благодарение на виртуалната комуникация. Постепенно конспиративните теории заплашват да го погълнат, а психиката и здравият му разум са застрашени. Премиерата на филма е насрочена за 5 март със свободен достъп в YouTube, а тийзърът вече е онлайн:

Главната роля в „EХО“ е поверена на Иван Бърнев, който се превъплъщава в Алекс, разследващия журналист. В продукцията ще видим още Христо Петков, Атанас Атанасов, Яна Кузова и Нели Монеджикова. Сценарият на филма е дело на Станислава Айви и оператора Томислав Михайлов-Чочо. Основните послания са свързани с две изключително актуални теми – свободата на словото и менталното здраве. Желанието на екипа е да достигне до максимално широк кръг от зрители с идеите на филма, затова и премиерата ще се случи именно в YouTube.

Advertisement

Продуценти на „ЕХО“/ „ECHO“ са Handplayed Productions, Infinity Films и Frame Lab. Филмът е осъществен с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Фондация „Фридрих Науман“ и Caffe Boromeo, както и Национален дворец на културата, който предоставя локация за продукцията. Предишният проект на екипа („Знам какво направи“/ „I Know What You Did“) отново е трилър за разследващ журналист, който е по петите на италианската мафия. Филмът беше селектиран за престижни фестивали и в момента се разпространява в световната платформа Shorts TV.

Станислава Айви е един от най-плодотворните киножурналисти у нас. Известна е както като телевизионен водещ и автор на някой от водещите предавания и рубрики за кино, така и като писател. Първите си книги публикува под името Станислава Кара. През дългогодишната си работа е успяла да пробие там, където никой друг не е успял. Интервюирала е холивудски величия като Антъни Хопкинс, Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Кенет Брана и още десетки. Все по-успешно се развива и уникалният ѝ филмов влог Cinema Confidential.

Continue Reading
Advertisement