Connect with us

Общество

Стартират безплатните прегледи за рак на гърдата по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8“ – „Бъди до мен“!

Avatar

Публикувано

на

На 26 септември стартира записването за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, които се осъществяват като част от съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8“ – „Бъди до мен“. Дамите ще могат да се прегледат от 3 октомври в една от двете болници, в които ще се реализира кампанията – Токуда Болница – София и МБАЛ Надежда – Болница за женско здраве. Инициативата стартира в началото на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври, и се предвижда да продължи и през ноември или до приключването на 600-те прегледа, предвидени в кампанията. За преглед може да се запише всяка жена на възраст от 20 до 60 год., като се обади на телефон  08888 11 323 (за Надежда) и 02/ 403 4920 или на Регистратура (за Токуда).

Безплатните прегледи са част от програмата „Бъди до мен“ и се реализират благодарение на дарението от 100 000 лв., набрано от кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“ през цялата 2015 година. Те са продължение на дългосрочната политика на Avon вече 15 години да инициира активности в посока превенция и ранна диагностика на най-коварното женско заболяване. Всичко това става възможно чрез продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на Компанията за жени – разнообразни артикули, които се предлагат целогодишно в брошурите и на сайта компания – https://www.avon.bg/539-606/blagotvoritelni-produkti/avon-sreshtu-raka-na-gurdata/?pn=1. 100% от печалбата от всеки закупен продукт се заделят за каузата.

През 2015 г. кампанията „От любов към живота“ постави основен акцент и върху осигуряването на помощ на жени, които се борят с рак на гърдата, като заедно с новия си партньор – Фондация „Една от 8“, подготви програмата „Бъди до мен“. Инициативите за набиране на средства за финансиране на програмата продължават през цялата 2016 г., а целта им е осигуряването на психологическа, юридическа и практическа подкрепа за жените с рак на гърдата в България, както и на безплатни профилактични прегледи.

Организаторите на кампанията призовават жените да бъдат по-отговорни към здравето си и да не пропускат годишния преглед за рак на гърдата при специалист, защото ракът на гърдата е 100% лечим, когато бъде открит навреме.

За Avon

Advertisement

Avon е компанията, която вече 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. Продуктовата линия на компанията включва добре познатите козметични серии AvonColor, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители, които оперират в около 70 държави по целия свят. Повече за Avon и продуктите може да научите на www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria. 

За кампанията на Avon срещу рака на гърдата в България:

Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна  диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

Continue Reading
Advertisement