Connect with us

Lifestyle

Стартира втора фаза на Jump for CEE – програмата на Google и Startup Wise Guys

Avatar

Публикувано

на

JUMP for CEE

Програмата е отворена за кандидати от България и всички събития ще бъдат безплатни за участниците

Фондация Startup Wise Guys, най-опитният стартъп акселератор в Европа и един от най-активните инвестиционни фондове, стартира втори етап на Jump for CEE, подкрепен от Google.org чрез инициативата Impact Challenge for Central and Eastern Europe. Програмата за повишаване на квалификацията на предприемачите Jump for CEE има за цел да привлече 400 участника от Централна и Източна Европа на онлайн семинари, предназначени да намалят негативното икономическо въздействие на кризата, причинена от Covid-19.

Втората фаза на програмата ще продължи от май до юли 2022 г. като всички събития ще бъдат безплатни за участниците. Програмата ще бъде домакин на серия от модули – „идеен хак“, „хакатон“ и „предварителен акселератор“, които ще помогнат на участниците да изградят предприемачески нагласи, да научат основите на бизнеса и да създадат мрежа от колеги и ментори.

Първият модул – Idea Hack, ще се проведе на 10 и 12 май и ще помогне на участниците да оформят визията си. Хакатонът, планиран за 25-27 май, е 48-часово събитие, което ще завърши с представяне пред жури. Последният модул – предварителният акселератор, ще бъде онлайн в продължение на осем седмици.

Първата фаза на Jump for CEE през 2021 г. привлече над 330 регистрации от 31 държави, а 170 участници от региона на Централна и Източна Европа и извън него се възползваха от дейностите на програмата. В рамките на етапа международна мрежа от ментори и експерти помогна за формиране на 17 екипа, които разработиха бизнес идеи в различни индустрии и сектори като образование, киберсигурност, разплащания, пътувания, земеделие, спорт и мобилност.

Advertisement

„През 10-годишната ни работа постигнахме огромен успех в това да помагаме на предприемачите да превърнат идеите си в проспериращ бизнес. Сега се възползваме от възможността да даряваме на обществото чрез нашата фондация. Ние се стремим да реализираме амбициозни проекти, които помагат за развитието на устойчиви местни и международни стартъп екосистеми. Развълнувани сме да видим, че сътрудничеството ни с Google.org вече надхвърля всички очаквания, предизвиквайки вдъхновение и създавайки амбициозни предприемачи от икономически уязвими групи“, каза Кристобал Алонсо, глобален изпълнителен директор на Startup Wise Guys.

За да кандидатстват по програмата Jump for CEE, не е необходимо участниците да имат бизнес или дори бизнес план. Всеки човек или екип от региона на Централна и Източна Европа – България, Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Унгария, Румъния или другаде, с добро ниво на владеене на английски език и интерес към дигиталния свят, е добре дошъл да кандидатства.

Повече информация за програмата и формуляра за кандидатстване можете да намерите тук: https://startupwiseguys.com/jumpforcee/

Continue Reading
Advertisement