Connect with us

Галерия

Стартира изложбата „Palais Potemkine“ [Палат Потьомкин]

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 19-и май се състоя официалното откриване на изложбата “Palais Potemkine” [Палат Потьомкин] (19 май до 20-ти август) в Национална Галерия /Двореца.

Изложбата  представя селекция от съвременно изкуство на артисти, номинирани или носители на Наградата на Фондация „Рикар“.

В откриването участие взеха Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България, Слава Иванова, директор на Националната галерия, Колет Барбие, директор на Фондация Рикар, Мирослава Симова, изпълнителен директор на Перно Рикар България и Емил Урумов, куратор на „Palais Potemkine“ [Палат Потьомкин].

„За нас от Перно Рикар реализацията на проекти като тази изложба е пряко свързана с мотото на компанията ни -“Сreateurs de conviviаlite“. То изразява нашето желание да популяризираме културата на споделяне – не само на приятни моменти, но и на идеи и ценности. „Палат Потьомкин“ е един от многото актове на Перно Рикар България да насърчава и подпомага достъпа до качествено съвременно културно съдържание, да развива проекти от сферата на изкуството и да насърчава художественото сътрудничество между артисти в унисон с ценностите и дейностите на нашата компания по целия свят.“, коментира старта на изложбата Мирослава Симова, изпълнителен директор на Перно Рикар България.

Изложбата се организира от Перно Рикар България, Фондация „Рикар” и Националната галерия/ Двореца, с подкрепата на Френски Институт.

Advertisement

В прикачените файлове ще откриете прес информация за “Palais Potemkine” [Палат Потьомкин], информация за артистите и пърформансите, които ще се проведат в рамките на  Европейска нощ на музеите, както и информация за серията разговори Въведение в съвременното изкуство.

снимка: PR

Всяка събота от 16:00 до 17:00 ч. изложбата ще има специален тур със студенти от Национална Художествена Академия.

Допълнителна програма  

 Потьомкинови  села,  по  света и у нас, в сътрудничество с фондация Отворени Изкуства и Галерия SARIEV Contemporary

Advertisement

20.05.2017 (Събота)

14:00–17:30

Разговори с артисти: Стефан Николаев, Брюно Сералонг

Пърформанси: Жулиен Бисмют, Slapdash; Луиз Ерве & Клое Майе, A side [Страна А], със Стефан Додуров

20:00 / 21:00 / 22:00 (Европейска нощ на музеите)

Advertisement

Пърформанс: Луиз Ерве & Клое Майе, A side [Страна А], със Стефан Додуров

1.07.2017 (Събота)

15:30–18:00

Разговори с артисти: Матийо К. Абоненк

Пърформанс: Луиз Ерве & Клое Майе, A side [Страна А], със Стефан Додуров Разговори с куратори: Светлана Куюмджиева, артистичен директор на Пловдив 2019

Advertisement

2.07.2017 (Неделя)

14:00–18:00

Разговори с артисти: Мари Воание, Стефан Барбие-Буве Пърформанс: Джими Робер, Figure de style [Стилистична фигура]

Разговори с куратори: Пиер Бал-Блан, куратор от екипа на Документа 2017 Атина-Касел

Advertisement
Continue Reading
Advertisement