Connect with us

Lifestyle

Стартира кампания за превенция на сексуално насилие и експлоатация сред ученици

Avatar

Публикувано

на

Платформата за сексуално и здравно образование за тинейджъри LoveGuide стартира нова кампания за превенция на сексуално насилие и експлоатация сред ученици от цялата страна на възраст между 15 и 19 години.

Тя ще повиши знанията и уменията им как да разпознават рискови ситуации и отношения, които биха довели до сексуално насилие и експлоатация.

ПО-ДОБРЕ НЕДЕЙ! е насочена и към всички, ангажирани с отглеждането на здрави, способни и щастливи младежи, а именно – родители, учители, директори, лекари и др.

Кампанията си поставя за цел да постигне и разпознаваемост на проблема сексуално насилие и експлоатация сред широката общественост и да насочи вниманието към необходимостта от неговото решаване.

Какво е сексуално насилие? А експлоатация? Къде е границата между любовник и насилник? Кой най-често става жертва? Как? Ако се случи най-лошото, какво да направя? Как да разпозная дали мой приятел е жертва на сексуално насилие? – това са само част от въпросите, на които LoveGuide отговаря.

Ще бъдат проведени часове в училища в София и страната. Учениците ще получат наръчник за превенция на сексуално насилие и експлоатация, който ще може да бъде свободно свалян и от сайта loveguide.bg. Там ученици, родители и учители ще могат да намерят и още полезни и интересни материали по темите.

Advertisement

Разяснителни, анимирани видеоклипове ще бъдат качвани във вече популярния сред младежите YouTube канал на платформата. Цялото образователно съдържание е лесно, достъпно и най-вече изработено по атрактивен начин за тийнейджърите.

Continue Reading
Advertisement