Connect with us

Култура

Стефания Колева и Фортисимо Фамилия ще запознаят най-малките с историята на виолончелото

Avatar

Публикувано

на

Violonchelo

На 21 и 22 февруари в Камерна зала България, Фортисимо Фамилия ще представи историята на драматичното виолончело. Актрисата Стефания Колева и солистът Петър Кушлев ще имат нелеката задача да разкажат на децата за инструмента, чийто звук е най-близък до този на човешкия глас. С характерния си тембър, виолончелото е основен инструмент в бароковата музика и един от най- важните елементи на симфоничния оркестър.

Солист на „Приказки за виолончело“ е челистът Петър Кушлев. По време на концерта надареният музикант обещава да покаже на публиката разнообразието от стилове, които покрива виолончелото – от барок до съвременна музика. Той ще изсвири на публиката „Концерт за виолончело“, написан от бащата на класическата симфония и струнния квартет Франц Хайдн. Зрителите ще чуят и „Лебеда“ от Шарл Камий Сен-Санс и Концерт от Вивалди, а виолончелото ще засили още повече лиричността и душевността на произведенията. Посетителите на концерта ще имат невероятната възможност да чуят и музика от любимия филм на малки и големи – „Карибски пирати“, изсвирена на виолончело. Инструментът ще придаде още по-драматичен привкус на легендарния саундтрак от вечния филм.

Актрисата Стефания Колева се включва в „Приказки за виолончело“, за да подкрепи Петър Кушлев в нелеката мисия да спечели децата за каузата на класическата музика. С комедийните си роли в представления като „Ножица трепач“ и сериали като „Тя и той“ и „Клиника на третия етаж“ за Стефания Колева без съмнение може да кажем, че е едно от най-харизматичните и забавни лица от театралната сцена и телевизионния ефир.

Оркестърът на Софийска филхармония ще дирижира Найден Тодоров.

Continue Reading
Advertisement