Connect with us

Музика

Страхил Велчев-KiNK пресъздаде звука на спорта

Avatar

Публикувано

на

Kink Performance scaled

снимка: Daniel Mathieu/Red Bull Content Pool

The Sound of Sports е нова музикална колаборация между KiNK и Red Bull, чийто аранжимент е съставен от полево записани звуци на осем различни спорта в изпълнение на водещи спортисти в различни дисциплини.

„До момента не бях правил нищо подобно и всъщност това беше една от причините да се заема с проекта. Работата по този проект се отличава много от начина, по който правя музика обикновено.“

Студиото на проекта се пренася между София, Габрово, Самоков и Сопот, където се намират игралните площадки на героите във видеото. Записаните звуци включват различни моторни, водни, въздушни и шосейни спортове.

Главните роли изпълняват Red Bull атлетите Весо Овчаров (парапланер), Никола Абаджиев (кайтсърф), Тихомир Иванов (висок скок) заедно със световният шампион във FIM Super Enduro – Теодор Кабакчиев, звездата в планинското колоездене – Виктория Гончева, професионалният скейтбордист Владимир Иванов-Гибона, BMX гуруто Атанас Атанасов и председателят на Българската федерация по дрифт – Тодор Дунев.

„Никога не бях работил със звуци взети от околната среда до сега. Имах една идея, но в процеса на работа се оказа, че подходът ми трябва да бъде различен, защото искам да запазя звуците от тези екстремни спортове, на които обръщаме внимание във видео клипа.“, разказва Страхил.

„Бях много изненадан и съм адски щастлив, че се включих в това предизвикателство, защото обогатих палитрата си като артист и за в бъдеще ще продължа да използвам звуци, записани от средата около нас!“, споделя продуцентът.

Advertisement

Видео: Beardfrost Productions.

Continue Reading
Advertisement