Connect with us

Кино

Строят най-голямата сцена в Арена Армеец за LORD OF THE RINGS in Concert

Avatar

Публикувано

на

LOTR2

снимка: PR

Lord Of The Rings in Concert ще представи Двете кули на живо след около 2 седмици в столичната зала Арена Армеец. Огромната продукция ще се разположи на най-голямата сцена, строена за музикално събитие у нас, тъй като на нея ще трябва да се качат повече от 300 хористи и музиканти, които ще изпълняват легендарната музика на Хауърд Шор в синхрон с битките на екрана.

След прослушвания, състояли се на няколко етапа, вече е избрано и детето-солист, което абсолютно заслужено ще има привилегията да се включи в шоуто от българска страна. То ще застане на сцената до невероятното сопрано Кейтлин Луск, която е била част от магията на трилогията в над 300 спектакъла и е пяла с над 75 състава.

Филмът-концерт Двете кули ще бъде разделен на две части по приблизително 90 минути, а между тях ще има пауза от 15 минути, нужни за почивка на артистите от съставите на Българското национално радио.

Организаторите съобщават, че над 70% от залата е вече разпродадена и тези, които искат да видят шоуто на живо, ще трябва да побързат. Най-търсените билети са в секторите, кръстени на главните герои – Фродо, Арагорн, Гандалф, Амгъл, Саруман и Леголас.

Advertisement

„Това е спомен, който остава за цял живот.  За истинските фенове на Толкин и трилогията Властелинът на пръстените тези билети имат почти колекционерска стойност. Имаме клиенти, които си купуват точно същите места като миналогодишните. Искат преживяването им да бъде точно същото, което е показателно за силата на спектакъла.“, споделя Пламен Тодоров, продуцент на шоуто от българска страна.

Ето и малко интересни цифри около LORD OF THE RINGSinConcert:

  • Над 300 ще са музикантите и хористите на сцената.
  • Само 20 са държавите в света, в които Властелинът на пръстените е гостувал с този формат.
  • 2 милиона души са видели шоуто в последните 10 години.
  • 10 килограма тежи партитурата, по която се води диригентът Давид Райц.
  • 1200 страници са нотите на всички музиканти, като тежат над 140 килограма.
  • Кейтлин Луск е водещ солист в спектакъла почти 10 години и е основната звезда в шоуто.
  • Общо над 10 000 километра ще изминат част от специалните инструменти, които трябва да се доставят за концерта.
  • 20 километра кабели ще бъдат нужни за цялата продукция.
  • Екранът в залата ще е с размери 24 х 10 метра, което е сравнимо с екраните IMAX в страната.

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bgв цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, билетен център НДК и касите на Арена Армеец.

Continue Reading
Advertisement