Connect with us

Lifestyle

Създадоха първата магистратура по бизнес софтуер в България

Avatar

Публикувано

на

ERP Academy1

ВУЗФ и ERP Academy стартираха новата магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи“, която е първа по рода си в България и ще предложи иновативен начин за подготвяне на кадри в една от най-добре платените сфери.

Новата магистратура няма да обучава студентите да програмират и няма да изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и ще създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер.

Днес все повече производствени компании, търговски вериги, банки и други организации осъзнават нуждата от използването на модерни ERP (Enterprise Resource Planning) системи, CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence) и други класове бизнес софтуерни решения. Затова заплатите в този сегмент са много над средните за страната, осигуряването е върху пълния размер на заплатите, а компаниите работят изцяло в светлата част на икономиката. Въпреки това те все по-трудно намират кадрите, които са им нужни, за да обезпечат разширяването на техния бизнес.

В отговор на този проблем Висшето Училище по Застраховане и Финанси (ВУЗФ) и ERP Academy създадоха първата по рода си у нас магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи“. Тя е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса и има за цел да подготви студентите за кариера в тази икономическа сфера.

„В България има редица университети, които подготвят програмисти, но е парадоксално, че няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области. Целта ни е именно да създадем първата магистърска програма, която ще подготвя студентите за кариера в сектора на бизнес софтуера“ – заяви Наталия Футекова, създател на магистратурата и основател на ERP Academy.

Advertisement

„Стремежът на Висшето Училище по Застраховане и Финанси винаги е бил не просто да дава на студентите образование и диплома, а да ги подготви по най-добрия начин за днешния динамичен живот, превръщайки ги в едни от най-конкурентните специалисти на пазара на труда. Създаването на първата по рода си магистърска програма, фокусирана върху един толкова перспективен бранш като бизнес софтуера, е част от тази дългосрочна политика на ВУЗФ“ – заяви Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето Училище по Застраховане и Финанси.

Повече за магистърска програма  „Бизнес анализ и ERP системи“:

Новата магистратура ще включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и др. Студентите ще имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Ще бъдат засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н. Лектори ще бъдат представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.

Сайт на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи“  http://erpacademy.bg/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement