Connect with us

Lifestyle

Сътрудничеството между ERP Academy и ПУ „Паисий Хилендарски“ с първи резултати

Avatar

Публикувано

на

ERP Academy

От успешно сътрудничество до успешна реализация – магистрите по „Икономическо моделиране и бизнес анализ“ на ФИСН вече прилагат наученото в практиката

Партньорството между Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“ и ERP Academy издържа своя пазарен тест. Първите възпитаници на създадената заедно с фирмите, работещи в областта на бизнес анализа и ERP системите магистърска програма „Икономическо моделиране и бизнес анализ“ намериха своята успешна реализация.

„Развитието на новите технологии и нуждата на фирмите от високо квалифицирани експерти в областта на ERP системите и анализа на данни ни мотивира съвместно с ERP Academy да създадем магистърската програма“, сподели деканът на ФИСН доц. д-р Станимир Кабаиванов.

Студентите, завършили програмата, получават образователно-квалификационна степен „магистър“ с квалификация „Магистър по икономика – Икономическо моделиране и бизнес анализ“, като обучението за кандидатите с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ от професионалните направления „Икономика“ и „Администрация и управление“ е два семестъра, а за бакалаврите от други направления – четири семестъра. Всяка едно от изучаваните дисциплини е внимателно подбрана след консултации с участващите фирми и техните наблюдения върху необходимостта от специално подготвени кадри. Допълнителен практически елемент в програмата внася участието на експерти от партньорските организации и решаването на реални бизнес проблеми.

„Икономическо моделиране и бизнес анализ“ е сред общо 13-те ориентирани към нуждите на бизнеса и пазара на труда магистърски програми, по които се приемат студенти във ФИСН през новата академична година. Документи за кандидатстване могат да се подават до 10.10.2017г. за стартиращото обучение по „Бизнес психология“, „Застраховане“, „Бизнес администрация“, „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“, „Управление на човешките ресурси“, „Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм“,  „Финансов мениджмънт“, „Международна търговия“, „Маркетинг“, „Счетоводство и анализ“, „Приложен политически анализ“ и „Глобална политика, международна сигурност и управление на кризи“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement