Connect with us

Компании

С близо милион и половина гласа ученици от София и Свищов влизат в оспорвана битка на финала на конкурса „Мтел Талант“

Avatar

Публикувано

на

Близо милион и половин гласа са подадени до момента в третото издание на ученическия конкурс Мтел Талант. Тази година в онлайн надпреварата на Мтел за финансиране на най-добър младежки проект финалисти са Американския колеж в София и СОУ „Николай Катранов“ в Свищов.

Към момента в състезанието водят тийнейджърите от крайдунавския град. Над 709 000 „лайка“ са събрали качените от тях снимки и видеоклипове на адрес talant.mtel.bg. Ако запазят лидерството си, те ще получат финансиране, с което да могат да подпомогнат работещата и в момента към училището работилница за театрални постановки на чужд език. Артистичното хоби не само радва учениците от Свищов, но им помага по-качествено да овладеят английски, немски и испански език.

Американския колеж може да се похвали с близо 700 000 гласа в подкрепа на защитавания от тях проект за ученически научен фестивал FISSION. Ако спечелят интернет „битката“, тийнейджърите ще реализират иновативен форум, по време на който своите научни разработки ще представят не само те, но и представители на някои от най-елитните математически и езикови гимназии у нас.

Всички желаещи могат да подкрепят своите фаворити на talant.mtel.bg, като качат снимки или видеа в подкрепа на любимата си кауза, или просто „лайкнат“ вече качените. За участниците в битката, качили съдържание в подкрепа на една от двете каузи, са предвидени и награди – смартфоните Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xperia M4 Aqua и слушалки Canyon.

Кой е новият „Мтел Талант“ ще стане ясно на 3-ти декември. Тогава е официалният финал на състезанието.

Advertisement

Победители в миналогодишното издание на конкурса станаха учениците от Софийската математическа гимназия, които спечелиха участие в престижно състезание в университета „Харвард“. Първият „Мтел талант“ е певицата Люба Илиева, която е лице на инициативата на Мтел. Като носител на титлата и с подкрепата на телекома, Люба вече записа първата си самостоятелна песен „Спомени в прахта“.

Continue Reading
Advertisement