Connect with us

Култура

С „Рушител на селения“ започва нова фентъзи поредица от авторката на „Алена кралица“ 

Avatar

Публикувано

на

Рушител на селения снимка scaled

Виктория Айвярд кани читателите на епично приключение, в което залогът е съдбата на целия свят. 

След като разтърси читателите с епичната тетралогия „Алена кралица“,Виктория Айвярд се завръща с първата книга от нова вълнуваща фентъзи поредица.

Превърнал се в моментален бестселър още с излизането си, „Рушител на селения“ обещава шеметно приключение, което почитателите на жанра няма да забравят скоро. Айвярд изгражда грандиозен, пълен с детайли и герои свят, в който залозите са високи, а зад всеки ъгъл дебнат смъртоносни опасности и неочаквани обрати.

В кралството Алуорд се разраства мрак и дори седемнайсетгодишната Корейн ан-Амарат го усеща от пристанищното градче, в което е израснала. Всяка нощ я спохождат все едни и същи кошмари, в които обвити в сенки лица бродят в тъмното и предвещават идването на нещо зло. А тя съвсем скоро ще разбере какво.

Истината за самата нея започва да я преследва и Корейн открива, че е последната потомка на древен род и единствената, която може да спаси света от унищожение. В най-мрачните кътчета на кралството опасен мъж на име Таристан е решен да отвори отдавна затворени портали към други селения и да изложи Алуорд на невиждани ужаси.

Advertisement

Изправена пред избор на живот и смърт, Корейн ще трябва да реши дали има куража и силата да отблъсне мрака. Но тя няма да е сама. Съдбата я среща с оръженосец, принуден да избира между дома и честта; безсмъртен, който отмъщава за нарушено обещание; кръвожаден убиец; фалшификатор със скрито минало; вещица, която знае повече отколкото показва, и ловец на глави, който има да урежда стари сметки. Те ще трябва да се обединят, за да победят армия, каквато селенията не са виждали.

Но кой ще поеме меча в момент, когато всяка надежда е изгубена?

Наситена с динамика, кинематографичен размах и завладяващи герои, „Рушител на селения“ е пристрастяваща история, едновременно епична по обхват и майсторски детайлна. Вдъхновена от най-великите автори на фентъзи като Джордж Р. Р. Мартин,Дж. Р. Р. Толкин и Робърт Хауърд, Виктория Айвярд създава модерен разказ с привкус на фентъзи от старата школа, който оставя читателите в очакване на следващото приключение.

Continue Reading
Advertisement