Connect with us

Lifestyle

С тема за тенденциите в медийната индустрия Съветът на жените в бизнеса в България откри новия сезон на обучения

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Съветът на жените в бизнеса в България стартира нова серия от обучения след успеха на проведените през първата половина на 2016 г. Първото обучение от новата поредица бе на тема „Media in Bulgaria – Appearance in The New Age Media, Fusion of TV and Digital“ с лектор Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Nova Broadcasting Group. Директорът на най-голямата медийна компания в България сподели с участниците какви са новите тенденции в медийната индустрия.

„Има огромен ръст в консумацията на видео и тенденцията е за още по-голямо увеличение“, каза г-н Щосел. Той постави акцент върху начините, по които традиционните медии трябва да адаптират съдържанието си, ако искат да оцелеят и просперират в един изключително динамично развиващ се пазар. „Медийната среда се усложнява с всеки изминал ден, тъй като трябва да произвеждаме видео, подходящо за различни устройства и операционни системи, и в различни формати с разнообразна продължителност“, добави той.

Голям интерес предизвика частта от обучението, в която г-н Щосел даде съвети на участниците как да се държат по време на телевизионно интервю.

„Бъдете кратки и ясни“, сподели г-н Щосел. „Кажете това, заради което сте дошли, без да губите фокус и да се отклонявате от темата“. Щосел издаде и тайни от кухнята за това как медиите си избират новини и как се подготвя новинарски блок. „Избираме истории, които са най-интересни и важни за аудиторията ни“, коментира Щосел. „Не взимаме страна, а даваме различните гледни точки. Новините трябва да грабват вниманието“, добави той.

Специален акцент бе поставен върху кризисната комуникация и как компаниите трябва да действат при наличието на криза. По думите му бизнес организациите трябва да реагират бързо и адекватно, за да ограничат потенциалните негативни ефекти от дадена кризисна ситуация. Участниците дадоха много висока оценка на обучението и изразиха увереност, че наученото ще им бъде изключително полезно в практиката.

Следващото обучение, организирано от Съвета на жените в бизнеса в България, предстои на 30 септември и 1 октомври. „Ако можеха да говорят“ с лектор Кристина Крънчева е двудневно обучение, което ще ви направи майстори на презентациите. През октомври предстоят още четири обучения. Три от тях са на различни теми, свързани с финансите, и са с лектор финансовият консултант Олег Григоров. Заради големия интерес Съветът на жените ще повтори и обучението „Бизнес етикет за професионалисти – ефективният имидж и добрият стил“ с лектор Кристина Крънчева на 25 октомври. Регистрация за участие може да бъде направена тук.

Advertisement

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:

www.womeninbusiness.bg

http://internships.womeninbusiness.bg

www.facebook.com/CouncilWBB

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement