Connect with us

Събития

С 31% ръст на оборота и 141% на печалбата JYSK в България постига рекордни резултати за 2021/2022

Avatar

Публикувано

на

Много клиенти в България са избрали да пазаруват от скандинавската верига магазини JYSK, за да подобрят ежедневния живот в дома си, както на закрито, така и на открито.

В резултат на това JYSK България постигна най-добрите си резултати досега с оборот от 504,8 млн. лв. и печалба от 18,6 млн. лв. Това е увеличение съответно с 31% и 141% в сравнение с предходната финансова година.

„Последната финансова година отново беше много трудна, но всички в JYSK могат да се гордеят със страхотните резултати, които постигнахме в България. Марката JYSK вече е добре позната в страната, клиентите знаят, че винаги могат да намерят отлична оферта в JYSK, и оценяват скандинавския дизайн. Всички колеги, които работят в магазините, дистрибуционните центрове и офисите, допринесоха за нашия непрекъснат успех.„, казва Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния, България и Турция.

Фокус върху страхотните оферти за дома

Особено в категории като мебели, матраци и спално бельо продажбите са се увеличили през последната година.

Advertisement

„Всички продуктови групи отбелязаха голям ръст в сравнение с предходната финансова година, но продажбите на гореспоменатите продуктови категории се увеличиха с повече от 25%. JYSK е добре позната с продуктите си за сън, така че клиентите могат да намерят качествени продукти от тях на много добра цена в JYSK по всяко време.„, казва Алекс Брату.

През текущата финансова година, която приключва през август 2023 г., JYSK планира да открие 6 нови магазина в България и да обнови 7 магазина, за да отрази най-новата си концепция за магазин.

„Въпреки че онлайн продажбите нарастват всяка година, хората искат да посещават физическите магазини, да се вдъхновяват там или да искат съвет от нашите служители. Имаме магазини в повечето важни градове и продължаваме да откриваме нови, за да сме близо до клиентите. Въпреки настоящата икономическа и политическа несигурност решихме да продължим да инвестираме в нови магазини, но и да модернизираме тези, които са открити преди 2018 г. Искаме клиентите ни да имат едно и също изживяване, независимо кой магазин посещават.„, казва Алекс Брату.

През пролетта на 2023 г. JYSK ще посрещне клиентите си и в нова страна за първи път от четири години насам, когато веригата ще отвори първите си магазини в Турция. Дистрибуционният център в Божурище, София, ще доставя стоките до новите магазини в Турция, достигайки общо 12 държави, обслужвани от центъра в Божурище.

Положителните резултати на JYSK в България са част от една по-обширна история на успеха, тъй като JYSK, който управлява общо над 3 200 магазина в 48 държави, обяви рекордни резултати с общ оборот от 4,87 милиарда евро и печалба от 612 милиона евро.

Advertisement

Резултати за 2021/2022 г.:

  • Оборот: 504,8 милиона лева

  • Увеличение от 2020/2021 г.: 31%

  • Печалба (преди данъци и такси): 18,6 милиона лева

  • Увеличение от 2020/2021 г.: 141%

За JYSK България:

  • JYSK открива първия си магазин в Пловдив през 2005 г.

  • През финансовата 2021/2022 г. JYSK откри 5 нови магазина в България.

  • Понастоящем JYSK управлява 48 магазина, включително онлайн магазина, и има 700 служители в България.

Continue Reading
Advertisement