Connect with us

Tехнологии

С 88 заявки за патенти при сгъваемите устройства, HUAWEI представи новия сгъваем Mate X2

Avatar

Публикувано

на

HUAWEI Mate X2 бе представен в бяло, черно, кристално синьо и кристално розово

Следвайки дългосрочната си политика на инвестиции в развойна дейност и технологични иновации, Huawei Consumer Business Group (BG) представи HUAWEI Mate X2 – сгъваем флагман от ново поколение, с който се отваря нова ера в емблематичния Falcon Wing Design и нови перспективи пред развитието на мобилните технологии.

Huawei винаги се стреми да предостави по-добри продукти и услуги на своите потребители. За да постигне тази цел, компанията не престава да инвестира в развойна дейност и различни видове проучвания. През 2019 година тя е номер 1 по заявени патенти в European Patent Office, a годишните й R&D инвестиции се равняват на 15.3% от приходите на компанията.

С изцяло нов компактен дизайн и изместен център на тежестта, HUAWEI Mate X2 носи отлично изживяване за потребителя и в затворено, и в отворено положение. В затворено положение, устройството предлага един от най-големите дисплеи в индустрията. С перфектен инженеринг, HUAWEI Mate X2 се сгъва в компактно тяло и разгъва красиво в цялостен плосък дисплей. Подсилена стомана и карбонови влакна изграждат леко и същевременно изключително устойчиво устройство. То идва с четворна Ultra Vision Leica Camera, мощна стерео аудио система с два говорителя и свръхбързия Kirin 9000 5G чипсет – комбинация от някои от най-високите технологии в индустрията в момента.

„С някои от най-добрите софтуерни и хардуерни иновации, HUAWEI Mate X2 представлява гигантски скок в техологиите и очертава развитието на бъдещето на сгъваемите устройства“, са част от думите на Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. “Въпреки че HUAWEI Mate Xs беше признат от мнозина за най-доброто в класа си сгъваемо устройство, ние продължихме да търсим начини да направим потребителското изживяване с тази категория продукти още по-добро. HUAWEI Mate X2 представя бъдещето на смартфон технологията, с революционни иновации и фантастично потребителско изживяване.“

Falcon Wing дизайн: красота и функционалност

Advertisement

HUAWEI Mate X2 се сгъва съвсем естествено в компактна форма със заоблени ъгли. В сгънато положение той има скосен гръб, който позволява профилът на устойсвтото да достигне до 4.4 мм в единия край. Центърът на тежестта е леко изместен от центъра на устройството за перфектен баланс и в двете му положения.

Mate X2 е базиран на конструкция с два дисплея, като вътрешният е с 8-инчов диагонал – един от най-големите в класа си. Освен това, HUAWEI Mate X2 въвежда магнитно-управляван нано-оптичен слой, за да минимизира отраженията. Той работи в синхрон с 6.45-инчовия външен OLED дисплей. И двата дисплея имат супер висока резолюция, висока сензитивност към докосвания на много малки интервали и честота на опресняване от 90Hz, за консистентно изживяване при преминаване от режим в режим.

Когато е сгънат, HUAWEI Mate X2 е красиво проектиран смартфон. Външният дисплей има съотношение на страните 21:9, съвместимо и удобно за повечето приложения. Разгънат, той се превръща в просторно смарт устройство със златното съотношение на страните 8:7.1.

Под минималистичния си дизайн, HUAWEI Mate X2 крие и друга иновация за индустрията – Multi-Dimensional Hinge, технология, която отнема 5 години на компанията до достигането на настоящето й съвършенство. Посредством многопосочен механизъм, сгъвката образува малка кухина, с размера на водна капка, където се прибира дисплеят при сгъване. Всички краища са защитени от навлизането на прах в системата и потенциално увреждане на дисплея.

Отворени за нови преживявания

Advertisement

С двата си дисплея, HUAWEI Mate X2 предлага най-доброто от двата свята. По-големият дисплей предлага просторно зрително поле, а възможността да го сгънеш работи за удобната преносимост. Комбинацията идва в резултат на множество проучвания на потребителското поведение в различни ситуации – от браузване в интернет, до офис задачи, консумация на медийно съдържание, онлайн шопинг, и гейминг, за всяко от които HUAWEI Mate X2 се стреми да предложи перфектното решение. Големият дисплей на HUAWEI Mate X2 се допълва от множество смарт функции, улесняващи многозадачната работа, като Smart Multi-Window1, Floating Window, App Multiplier, App Bubble и други. Multi-Window позволява на потребителите да преглеждат съдържание от едно приложение, без да минимизират текущото, например да видят превю на прикачен в мейла файл, без да излизат от Email приложението, или да отворят хиперлинк в Notepad. App Multiplier позволява отварянето на няколко копия на едно и също приложение, а чрез MeeTime може лесно да се споделя съдържание с контактите на потребителя само чрез провлачването му до съответния чат прозорец, без огранбичения за размер на файла, брой или формат. Active Floating Windows не само подлежат на оразмеряване и могат да се аранжират в App Bubble, те могат и да заменят всеки активен Multi-Window по всяко време. Независимо дали потребителят го ползва за работа, забавление, социални мрежи или пазаруване, HUAWEI Mate X2 ще го направи по-лесно, бързо и приятно.

Производителност от ново поколение

Отвъд атрактивния си външен вид, HUAWEI Mate X2 е мощен флагман с висок клас аудио-визуални технологии, екстремно бърз и енергийно ефективен чипсет и поддръжка на високоскоростна и стабилна свързаност.

Като водещ флагман на Huawei – лидер в мобилната фотография, Mate X2 e оборудван с четворната Ultra Vision Leica система от камери, която позволява на потребителите да уловят красотата на света с кристална яснота по всяко време на деня.

50- мегапикселовата Super Sending широкоъгълна камера е с един от първите RYYB цветни филтри филтър (CFA), поддържа 4-в-1 комбиниране на пикселите, и Full Pixel Octa PD AutoFocus. Фотографската система включва и перископска телефото камера с 10-кратно оптично, 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение. Ултраширокоъгълната 16 MP камера осигурява не само живописно разгънати снимки със страхотна перспектива, но поддържа и макро режим за снимане на обекти, които се намират на едва 2,5 см от обектива. Уникалният сгъваем дизайн позволява четворната Ultra Vision Leica камера да се използва и за селфи снимки.

Advertisement

По отношение на аудиото, HUAWEI Mate X2 е напълно оборудван, за да се превърне в персонално кино в джоба на потребителите. Двойка стерео говорители използват ултра тънки драйвери с голяма амплитуда и поддържат Huawei Histen, за да осигурят чист и деликатен звук в цялото му съвършенство

Устройството идва с батерия с капацитет 4500mAh и поддръжка на 55W HUAWEI SuperCharge, така че дори една кафе пауза е възможност да го презаредите за нови приключения.

HUAWEI Mate X2 бе представен в бяло, черно, кристално синьо и кристално розово.

Continue Reading
Advertisement