Connect with us

Музика

С „Jesus Christ Superstar“ в Европа честат 70-та годишнина на Андрю Лойд Уебър

Avatar

Публикувано

на

AndrewLoydWebber 2

снимка: ПР

„Без маска“ Андрю Лойд Уебър посреща 70-ия си рожден ден. Под това мото ще бъдат всички празненства тази година, с които ще бъде почетен юбилеят му. Нещо повече – през март предстои да излезе на пазара платинената колекция с негови музикални произведения – в нея, събрани на едно място, ще чуем песните от „Котките“, „Евита“, „Исус Христос – суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и други. Изненадата ще са изпълненията с участията на Барбара Стрейзънд, Бионсе, Грегъри Портър, Лана Дел Рей, Мадона, Никол Шерцингер, Сара Брайтмаян и много други. Платинената колекция дискове излиза на пазара на 16 март.

„Дължа на всички, участвали в съставянето на тази компилация, едно огромно благодаря. Очевидно е, че много е мислено, за да се изберат произведения от моята почти 50-годишна кариера. Тази компилация ми носи спомени и прави един древен композитор много щастлив. Разбира се, че обичам и новите парчета и обичам оркестралните сюити. Няма нещо, което един композитор да обича повече, отколкото да чуе своите мелодии, изпълнени от оркестър“, казва Уебър за предстоящото излизане на диска.

„Без маска“ ще бъде и името на автобиографичната книга на Уебър, която ще бъде представена на 6 март. Цяла Европа ще празнува юбилея на великия композитор с турнето на „JESUS CHRIST SUPERSTAR“, чиято последна дата е в Зала 1 на НДК. Със зрелищното шоу в България ще приключат и тържествата по повод 70-годишния юбилей на един от най-големите композитори на нашето време.

Advertisement

Не пропускайте рок операта на всички времена

„JESUS CHRIST SUPERSTAR“

5, 6 и 7 април – зала 1 на НДК

БИЛЕТИ: Ивентим и Електронния билетен център на НДК

JesusChristSuperstar1

Advertisement