Connect with us

Lifestyle

С Ultraboost 22 Colorway adidas подкрепя женската част от бегаческото общество

Avatar

Публикувано

на

1 2

снимка: ПР

Днес adidas Running затвърждава ангажимента си към женската част от бегаческото общество, като стартира нова образователна програма, в партньорство с благотворителната организация White Ribbon и писателката и правозащитничка Amanda Sussman, която има за цел да осигури безопасността на жените бегачки.

Трайна промяна за безопасността на жените

Все повече жени искат да се присъединят към бягането като спорт, но опасенията им за тяхната безопасност все още остават на преден план. Години наред на жените се казва, че не трябва да спортуват сами по тъмно, това обаче прехвърля отговорността само върху тях. Ето защо adidas се стреми да се справи с проблема с насилието, основано на пола, като си партнира с движението White Ribbon и активистката срещу насилието над жени – Amanda Sussman, с която заедно да създадат програма, която да доведе до значима промяна. Инициативата, която идва под формата на наръчник, цели да подобри безопасността на спортистките по целия свят, но и да даде гласност на проблема. Така създателите се надяват, че ще насърчат и мъжете да поемат отговорност за действията си, за да може жените да се чувстват в безопасност, докато спортуват.

Заставайки зад тази амбициозна кауза, над 250 треньори и капитани по целия свят, част от обществото на adidas Runners, получaват наръчникa, създаден с общите усилия на adidas, White Ribbon и Amanda Sussman.

Advertisement

Rebecca Gough, старши мениджър в adidas Running Communities, споделя: „С основаването на програмата, ние искаме да потвърдим ангажимента си към общността на жените бегачки. За да допринесем за промяната, знаехме, че трябва да се съсредоточим върху образованието на следващото поколение за този нарастващ проблем. Благодарение на знанията и уменията на White Ribbon и Amanda, ние вярваме, че създадохме инициатива, която наистина може да помогне за създаването на трайна промяна за безопасността на жените по време на бягане.“

3 2

снимка: ПР

Humberto Carolo, изпълнителен директор на White Ribbon, казва: „Нашата мисия е да сложим край на всички форми на насилие и дискриминация, основани на пола, веднъж завинаги. Искаме да ангажираме и мъжете с клетвата на White Ribbon, така че никога да не остават безучастни срещу насилието над жените, защото знаем, че не можем да направим това сами. Чрез сътрудничеството ни с аdidas и Amanda ние ще достигнем до повече хора, като нашата цел е да ги превърнем в съюзници в създаването на едно по-безопасно бъдеще за всички.”

Amanda Sussman, писателка, лектор, защитничка на човешките и основател на „Изкуството на възможното“, е на мнение, че: „Насилието, основано на пола, засяга всички области на живота ни, включително и спорта. За съжаление, вербалният или физически тормоз по време на бягане е нещо, което засяга жените и други уязвими социални групи, принуждавайки ги да бъдат бдителни, да променят навиците си и да живеят в постоянен страх за своята безопасност. Това не е проблем, който ще се реши от само себе си. Важно е да виждаме как световни брандове като adidas използват своята сила и влияние, за да се ангажират с движението за равенство между половете и да провокират промяна.“

adidas затвърждава ангажимента си към женската част от бегаческата общност с най-новото попълнение към линията Ultraboost 22 – Ultraboost 22 Colorway

Advertisement

Създаден от изцяло женски екип, adidas Ultraboost 22 осигурява с 4% по-добра възвръщаемост на енергията от предшественика си Ultraboost 21 за жени. Базирайки се върху онлайн проучване на база данни с 1,2 милиона снимки на женски ходила, проведено от изследователите Jura, Žabkar & Džerosk (2019) –  Ultraboost 22 дава 360-градусово прилягане на стъпалото към обувката.

Continue Reading
Advertisement