Connect with us

Музика

Тази вечер е финалът на Евровизия 2022!

Avatar

Публикувано

на

SERBIA

“In Corpore Sano” , Сърбия, снимка: ПР

Големият финал на Евровизия 2022 ще се проведе тази вечер в Торино. 25 държави ще се борят за победата. Фаворити за спечелването на кристалния микрофон са Италия, Великобритания, Украйна, Испания, Сърбия, Швеция, Полша, Норвегия и Гърция. Шоуто започва в 22:00 часа българско време и ще може да се гледа на живо по БНТ 1.

Българските фенове на Евровизия ще имат възможност да гледат заедно грандиозното шоу в София по време на Sofia Eurovision Party 2022. Преди началото на шоуто организаторите са подготвили концерт с участието на българската представителка на Евровизия 2020 и 2021 – Виктория,  JJ, който участва за България на Евровизия 2018, групата Deep Zone Project, която ни представи на конкурса през 2008 и испанската звезда от конкурса XEINN.

След края на шоуто ще има клубна вечер с най-големите хитове от Евровизия с DJ Dian Solo, а партито ще продължи до изгрев слънце. Вратите за всички гости отварят в 18:00 часа.

Един от големите фаворити за победата е песента на Украйна. Композицията „Stefania” е посветена на майката на популярния украински рапът Kalush, който ще излезе на сцената със своята група. Артистите изпращат силно послание за мир чрез метафори в текста, въпреки че в песента им никъде не се споменава за войната.

Advertisement

Великобритания е другата държава, която има огромни шансове за победа тази вечер. TikTok звездата Сам Райдър, който има 12 милиона последователи в социалната мрежа, ще изпълни песента “Space Man”, която се превърна в един от фаворитите след изпълнението на артиста по време на репетициите преди конкурса.

Домакините от Италия също имат шанс за победа. Те са представени на конкурса от звездата Mahmood, който завърши на 2-ро място на Евровизия 2019, и популярния млад артист Бланко. Песента им “Brividi” има над 80 милиона стрийма в Спотифай, което я прави най-популярната песен тази година.

За победата тази година ще се бори и Испания, която е големият фаворит на феновете. Изпълнението на песента им “SloMo” предлага изключително зрелищна хореография от страна на актрисата и певица Чанел.

Ако ще има изненадващ победител тази вечер, то това ще е Сърбия. Песента “In Corpore Sano” е най-вайръл композицията тази година. Затова помага театралното изпълнение на сръбската представителка Констракта. Посланието ѝ е свързано с трудностите, които имат артистите със здравната система като самоосигуряващи се граждани.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement